Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
5. júna 2023, 12:24
Čas čítania 0:27

Na Slovákov číha nový sofistikovaný podvod. Vydávajú sa za Interpol, používajú aj reálne čísla

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podvodníci sa snažia odcudziť bankové údaje.

Polícia upozorňuje na podvodníkov, ktorí sa po telefóne Slovákom predstavujú ako pracovníci generálneho sekretariátu Interpolu v Lyone. Podvod môže byť uveriteľný najmä z toho dôvodu, že volajúci používajú reálne telefónne čísla pracovníkov Interpolu.

Volanému podvodníci oznámia, že sa stal terčom podvodu a že bola zneužitá jeho identita. Chcú tak vylákať osobné a bankové údaje. Následne pošlú potencionálnej obeti SMS s aktívnym linkom. 

„Po otvorení linku získajú vzdialený prístup do mobilu poškodeného a pokúsia sa o neoprávnené prevody prostredníctvom bankových aplikácií, prípadne internetbankingu poškodených na zahraničné účty páchateľov,“ píše polícia. 

Interpol v Lyone upozorňuje, že nikdy nekontaktuje žiadne fyzické osoby v členských krajinách. Národná ústredňa Interpol Bratislava nikdy nezasiela textové ani mailové správy s linkom. 

Domov
Zdieľať
Diskusia