Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík
4. júna 2023, 16:47
Čas čítania 0:38

Daj si pozor, čo máš v Španielsku za volantom oblečené a obuté. Hrozí ti pokuta

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Daj si pozor, čo máš v Španielsku za volantom oblečené a obuté. Hrozí ti pokuta
Zdroj: Pixabay

Toto v Španielsku radšej nenos.

Aj keď šoférovanie v „žabkách“ či bez trička môže byť pre niekoho na Slovensku úplne bežné a hlavne pohodlné, nie všade takýto štýl jazdy akceptujú. Ako informujú TV Noviny, v niektorých štátoch by za to polícia vodičov pokutovala. 

Nový sprísnený zákon v Španielsku totiž vraví, že jazda bez trička je nebezpečná, rovnako ako keď má vodič nevhodnú obuv. Za porušenie pravidiel hrozí šoférom pokuta vo výške od 80 do 200 eur.

Španielsko, ilustračná fotografia.
Španielsko, ilustračná fotografia. Zdroj: Unsplash/Jorge Fernández Salas

„Španielska dopravná polícia považuje jazdu bez trička za hrozbu pre vašu bezpečnosť a schopnosť pohybu,“ tvrdí Andrew Jervis, generálny riaditeľ spoločnosti ClickMechanic, ktorá opravuje autá. Bezpečnostný pás môže vraj vodičovi spôsobiť na nahej pokožke zranenia a popáleniny. 


Ako píšu Aktuality.sk, pokutu za šoférovanie „hore bez“ by si mohol dostať aj na Čiernej Hore či v Thajsku. Policajti by to totiž mohli vnímať ako obscénne správanie. Draho ťa to môže vyjsť aj na chorvátskych ostrovoch Hvar, Pag či v Dubrovníku. Naopak, v takom Nemecku by si teoreticky mohol šoférovať aj kompletne nahý. 

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Unsplash/Samuele Errico Piccarini
Domov
Zdieľať
Diskusia