Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Jana Chovancová
3. júna 2023, 20:17
Čas čítania 0:39

VIDEO: Maďarská vláda zverejnila video zobrazujúce Ukrajinu bez Krymu, teraz čelí kritike

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Okrem toho upozorňujú ukrajinské médiá aj na fakt, že vo videu nie je žiadna zmienka o tom, že vojnu na Ukrajine rozpútalo Rusko.

Viaceré ukrajinské médiá kritizujú maďarskú vládu po tom, čo sa na Youtube objavilo video, kde vyobrazujú Ukrajinu bez Krymu, píše o tom denník SME

Vo videu podľa informácií vyzývajú na ukončenie vojny a riešenie konfliktu mierovými konaniami. Kyjev však niekoľkokrát upozornil na to, že mierové konania s Moskvou nepripadajú do úvahy, pokiaľ budú ruské sily naďalej okupovať časť ukrajinského územia a podnikať naň útoky. 

Okrem toho upozorňujú ukrajinské médiá aj na fakt, že vo videu nie je žiadna zmienka o tom, že vojnu na Ukrajine rozpútalo Rusko. Na mape vo videu sa dá vidieť červenou farbou vyznačená mapa Ukrajiny bez Krymu, pričom oficiálne maďarská vláda anexiu polostrova Ruskom neuznala.

Maďarská vláda na čele s Viktorom Orbánom už dlho bojuje za zmiernenie sankcií, ktoré pre vojnu na Ukrajine uvalila Európska únia na Rusko. Okrem toho Orbán vyzýval, aby bolo Ukrajine zabránené v protiofenzíve. Krajina je však v súčasnosti plne pripravená a prezident Zelenskyj vidí svetlo na konci tunela

Video maďarskej vlády si môžeš pozrieť nižšie: 

Domov
Zdieľať
Diskusia