Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
3. júna 2023, 18:30
Čas čítania 0:43

Hrad v Škótsku za menej ako 35-tisíc eur? Za výhodnú cenu môže byť aj tvoj, má to však jeden háčik

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Výhodná cena zo sebou prináša jeden veľký problém, uvádza terajší majiteľ.

Aktuálni majitelia škótskeho hradu Brough Lodge ponúkajú svoj majetok na predaj za lákavú sumu približne 35-tisíc eur. V ponuke však uvádzajú, že to má jeden háčik, informuje CNN.

Brough Lodge sa nachádza na ostrove Fetlar na severe krajiny. Ide o jednu z najodľahlejších lokalít v rámci Veľkej Británie, a tak je preprava na ostrov pomerne komplikovaná. Dostupný je z trajektu v Shetlandoch, kam sa dostaneš po triapolhodinovom lete z Londýna. 

Na ostrove Fetlar aktuálne žije približne 70 ľudí. Hrad je zasadený do svahu a ponúka výhľad na pastviny a útesy tiahnuce sa k moru. Postavený bol v roku 1825 miestnym obchodníkom, je to však už viac ako 50 rokov, čo je neobývaný. 

Skvelá cena, kde je teda problém?

Okrem domu sa na pozemku nachádza nádvorie, niekoľko murovaných záhrad a oválna veža, ktorá sa kedysi používala ako pozorovateľňa. Lákavá ponuka a výhodná cena však prinášajú jednu nepríjemnosť.

Ak by si si totiž hrad zakúpil, jeho obnova by ťa podľa odhadov terajších majiteľov vyšla na viac ako 13 miliónov eur. Na kúpu sa preto hľadá milionár, ktorý by bol ochotný zrekonštruovať unikátny historický objekt.

Škótsky hrad so sebou prináša veľkú komplikáciu – potrebuje rekonštrukciu.Škótsky hrad so sebou prináša veľkú komplikáciu – potrebuje rekonštrukciu.Škótsky hrad so sebou prináša veľkú komplikáciu – potrebuje rekonštrukciu.
Zobraziť galériu
(3)
Domov
Zdieľať
Diskusia