Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
1. júna 2023, 20:02
Čas čítania 0:30

Prezidentka vetovala 3. hodinu telesnej výchovy. Má niekoľko pripomienok

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Chce, aby novinka začala jednotne platiť až v septembri 2025.

Prezidentka Zuzana Čaputová vrátila parlamentu na opätovné prerokovanie novelu školského zákona, ktorá by mala od 1. septembra zaviesť na školách tretiu hodinu telesnej výchovy. TASR o tom informoval jej hovorca Martin Strižinec.

Hlava štátu navrhuje posunúť účinnosť zákona na 1. september 2025 bez ohľadu na typ základnej školy a bez ohľadu na to, či škola disponuje telocvičňou. Vetovať zákon sa rozhodla aj na základe odborných stanovísk.

Novelu školského zákona, ktorá umožňuje extra hodiny telesnej, schválil len nedávno parlament. Povinná by bola na základných školách v rozsahu minimálne troch hodín týždenne a na stredných školách dve hodiny týždenne. Pôvodne to malo platiť už od najbližšieho školského roka, výnimku mali len školy, ktoré nemajú telocvičňu, a pre 4. ročník na cirkevných školách, kde extra hodinu momentálne využívajú na náboženstvo.

Domov
Zdieľať
Diskusia