Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
1. júna 2023, 18:04
Čas čítania 1:05

Za slovenské kúpaliská si výrazne priplatíme. V dvoch krajoch zdražejú dvojnásobne

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V článku sa dočítaš, ktoré kúpaliská na Slovensku pocítia zdražovanie najviac.

Na niektorých slovenských kúpaliskách zaplatíš za vstup po novom aj dvakrát viac ako v predošlej letnej sezóne. Schladenie tak v mnohých prípadoch nenastane iba v osviežujúcej vode, ale hneď pri vstupe na kúpalisko, informuje denník Pravda

Inflácia sa tento rok podpísala na zdražovaní v mnohých oblastiach. Vyššie ceny neobídu ani kúpaliská, ktoré sa v súčasnosti už pripravujú na otváranie pre prvých návštevníkov.

Niekde zaplatíš viac o euro, niekde vysolíš dvojnásobok 

Najväčší rozdiel zrejme pocítia ľudia, ktorí navštívia kúpalisko Ostrov v Trenčíne, alebo tí, ktorí sa rozhodnú pre letné osvieženie v Nitre na Sihoti. V oboch mestách totiž kúpaliská zdražejú až dvojnásobne. Napríklad v Trenčíne si tak namiesto štyroch eur zaplatíš osem a rovnako sú na tom ceny aj v Nitre. 

V Prešove si za kúpanie priplatíš viac „iba“ o euro a zdraželi aj kúpaliská v Trnave. V prípade zariadení Castiglione a prírodného kúpaliska Kamenný mlyn ešte nie je známa konečná cena.  

V Banskej Bystrici sa ceny na kúpalisku zdvíhajú z pôvodných 7,80 eura na 9 eur a v neposlednom rade vstupné zdvihne aj kúpalisko Červená hviezda v Košiciach, ktoré nedávno prešlo inováciou. 

Zdražovaniu sa nevyhne ani hlavné mesto 

Bratislava toto leto svojim hosťom ponúka letný relax dokopy v šiestich kúpaliskách: Rosnička, Delfín, Tehelné pole, Lamač, Krasňany, Rača a Areál zdravia Zlaté piesky. Ako prvé by sa mali otvoriť práve Zlaté piesky a Rosnička. 

16. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 5:42 Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD)

„Vstupné na kúpaliská bude oproti minulému roku upravené, zohľadní infláciu a vyššie vstupné náklady najmä za elektrickú energiu, vodné, stočné a tiež finančnú situáciu mesta po opatreniach vlády,“ povedala pre Pravdu Dagmar Schmucková, hovorkyňa mesta Bratislava.

Presné sumy, ktoré zaplatíš toto leto na kúpaliskách v Bratislave, zatiaľ ešte nie sú známe. 

Späť
Zdieľať
Diskusia