Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eliška Hulová
1. júna 2023, 12:19
Čas čítania 0:34

Svetová aerolinka začala vážiť pasažierov. Vymyslela si jednoduchý dôvod

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Spoločnosť Air New Zealand chce okrem hmotnosti batožiny sledovať aj hmotnosť samotných pasažierov. Opatrenia sa vzťahujú na medzinárodné lety.

Novozélandská aerolinka zaviedla počas júna nové opatrenie. Okrem batožiny budú vážiť aj cestujúcich. Opatreniu budú podliehať medzinárodné lety, informovala CNN

Miestny úrad pre civilné letectvo žiada, aby jeho národná letecká spoločnosť Air New Zealand vážila cestujúcich odlietajúcich na medzinárodných letoch z medzinárodného letiska v Aucklande. 

Aerolinka nazýva tento program Prieskum hmotnosti cestujúcich a chce ním získať údaje o zaťažení a rozložení hmotnosti lietadiel. „Vážime všetko, čo sa nachádza v lietadle. Od nákladu cez jedlo na palube až po batožinu v batožinovom priestore,“ uviedol vo vyhlásení špecialista leteckej spoločnosti Alastair James. Aerolínie v súčasnosti využívajú len odhad hmotnosti všetkých pasažierov, pričom stanovená hmotnosť na jedného cestujúceho je 88 kg.

Cestujúci budú pri registrácii na let požiadaní, aby sa postavili na digitálnu váhu. Informácie o ich hmotnosti sa potom anonymne odošlú do prieskumu.

Váženie každého cestujúceho má zvýšiť bezpečnosť a znížiť environmentálne škody spôsobené letom.

Domov
Zdieľať
Diskusia