Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
31. mája 2023, 18:01
Čas čítania 0:24

Sociálna poisťovňa posiela maily živnostníkom aj zamestnávateľom. Pripomína povinnosť a upozorňuje na penále

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na úhradu odloženého poistného za február 2021 zostáva čas už iba do konca júna 2023.

Sociálna poisťovňa upozorňuje ľudí na blížiaci sa termín splatnosti poistného. E-maily s upozornením posiela poisťovňa samostatne zárobkovo činným osobám (SZČO) aj zamestnávateľom, ktorí počas pandémie požiadali o odklad poistného za február 2021. Na úhradu poistného im zostáva čas do konca júna 2023. 

„Pri úhrade poistného za mesiac február 2021 je potrebné uviesť špecifický symbol v štandardnom tvare 022021, úhradu vykonať na číslo účtu príslušnej pobočky Sociálnej poisťovne – Sociálna poisťovňa (socpoist.sk) a použiť správny variabilný symbol,“ uvádza Sociálna poisťovňa na webe. 

V prípade nezaplatenia sumy odloženého poistného má Sociálna poisťovňa zo zákona povinnosť udeliť neplatičom penále za dni omeškania aj toto penále vymáhať. 

Sociálna poisťovňa
Zdroj: Sociálna poisťovňa
Domov
Zdieľať
Diskusia