Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
30. mája 2023, 18:38
Čas čítania 0:50

Už čoskoro si Slováci budú môcť nazbierať prvé jahody. Pozri, aké budú ceny a kedy sa začína prvý samozber tejto sezóny

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zber populárneho letného ovocia sa má začať na prelome mája a júna.

Obyvatelia západného Slovenska budú mať už onedlho možnosť nazbierať si domáce jahody vo viacerých lokalitách. Na prelome mája a júna by sa mala odštartovať jahodová sezóna, informuje Dobrý ježko.

Svoje brány by mali postupne otvárať polia v Dunajskej Lužnej, Veselom, Bučanoch a Ostraticiach. „Všetci ste srdečne vítaní na našej jahodovej plantáži pri Dunajskej Lužnej! Chutné slovenské jahody už na vás čakajú. Ochutnajte priamo odtrhnuté prvé slovenské ovocie,“ priblížil portál s tým, že otváracie hodiny začne denne aktualizovať od konca mesiaca.

Priemerné ceny jahôd oproti minulému roku vzrástli

V prvých dňoch samozberu sa však ako každoročne očakáva vysoká návštevnosť, a tak ľuďom s nedostatkom času odporúčajú zvoliť si neskoršie termíny. „Môže sa stať, že budete musieť dlhšie čakať pri pokladni. Preto budeme mať nad pokladňou nainštalovanú kameru, aby ste vopred mohli zistiť, koľko ľudí čaká v radoch. Môžete si vybrať vhodný čas pre návštevu samozberu. Záznam z webkamery budeme zverejňovať tu na webovej stránke,“ dodáva.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Okrem uvedených informácií predstavili pestovatelia aj cenník na túto sezónu. Za jeden kilogram jahôd zaplatíš 3,50 eura. Ak by si mal záujem o samozber hrachu, kilogram ťa vyjde na 2,70 eura. Za drevený košík si budeš musieť priplatiť 1 euro.

Viac informácií o samozbere jahôd v roku 2023 sa môžeš dočítať po prekliknutí na tomto odkaze.

Sezóna samozberu jahôd sa začne už o pár dní.
Sezóna samozberu jahôd sa začne už o pár dní. Zdroj: dobryjezko.sk
Späť
Zdieľať
Diskusia