Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
29. mája 2023, 13:20
Čas čítania 0:29

Rodičia odsúdeného Ladislava Bašternáka musia vrátiť byty, ktoré na nich prepísal. Podľa štátu sa majetku zbavil účelovo

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné.

Okresný súd Bratislava rozhodol, že rodičia odsúdeného Ladislava Bašternáka musia do konkurznej podstaty vydať tri byty, ktoré na nich syn prepísal. Zástupca štátu tvrdí, že Bašternák to spravil účelovo, píše Denník N.

Rozhodnutie nie je právoplatné, no podľa štátneho zástupcu Bašternák byty v Starom Meste a na Vinohradoch na rodičov prepísal tesne po tom, ako ho obvinili za daňové podvody. Štát preto podal žalobu a snaží sa naspäť získať majetok, ktorého sa odsúdený Bašternák v roku 2019 zbavil. 

Bašternák bol v roku 2019 odsúdený v daňovej kauze na päťročný nepodmienečný trest odňatia slobody a trest prepadnutia majetku. Dovtedy stihol na rodinu a blízkych previesť vilu na Slavíne, byty, pozemky, luxusnú chatu na Donovaloch a ďalší majetok. V januári 2022 bol Bašternák podmienečne prepustený na slobodu.

bašternák
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia