Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
29. mája 2023, 9:05
Čas čítania 0:51

Ležala tam jej fotka aj kvety. Tento nález záhadnej svätyne teraz spustil nové pátranie po zmiznutej Madeleine McCannovej

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Svätyňa pozostávala z kameňov, bielych kvetov a fotografií zmiznutej Madeleine.

Iba pár mesiacov po zmiznutí Madeleine McCannovej našiel v roku 2007 britský pár v portugalskom regióne Algarve „zvláštnu“ svätyňu. Miesto, kde britskí dôchodcovia svätyňu našli, vraj navštevoval kľúčový podozrivý Christian Brueckner, píše Daily Mail.

Práve nález svätyne, ktorý dôchodcovia v roku 2020 opätovne nahlásili polícii, spustil aktuálnu viacdňovú pátraciu akciu pri vodnej nádrži Arade na juhu Portugalska. Polícia sa na mieste snažila nájsť kľúčové dôkazy, ktoré by mohli viesť k objasneniu zmiznutia dievčatka.

Svätyňa sa skladala z bielych kameňov, z kytice bielych kvetov a fotografií malej Madeleine. Práve na miestach, kde sa svätyňa našla, v posledných dňoch polícia uskutočnila výkopové práve.

Svet verí, že som zabil Maddie

Dôchodcovia svätyňu opäť nahlásili po tom, čo v roku 2020 polícia obvinila podozrivého kriminálnika Christiana Bruecknera. Ten tvrdí, že nemá nič spoločné s únosom alebo vraždou Madeleine McCannovej, aj keď sa v rovnakom období zdržiaval v regióne Algarve a na konte tam má znásilnenie. „Svet verí, že som zabil Maddie, ja som ju nezabil,“ reagoval na obvinenia. 

15. marca 2024, 13:47 Čas čítania 1:28 Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok

Madeleine McCannová zmizla z dovolenkového apartmánu svojich rodičov v portugalskom letovisku Praia da Luz 3. mája 2007 len niekoľko dní pred svojimi štvrtými narodeninami. 

Prípad vyvolal celosvetovú mediálnu pozornosť a bezprecedentnú medzinárodnú honbu po páchateľovi. Dievčatko sa napriek rozsiahlemu vyšetrovaniu, ktoré viedla britská i portugalská polícia, do dnešného dňa nenašlo.

Madeleine McCannová.
Madeleine McCannová. Zdroj: Getty Images/Handout/Handout
Domov
Zdieľať
Diskusia