Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adéla Ježková
31. marca 2023, 20:23
Čas čítania 0:41

V Taliansku zakázali používanie ChatGPT. Početné dôvody zvyšok používateľov nepotešia

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
V Taliansku zakázali používanie ChatGPT. Početné dôvody zvyšok používateľov nepotešia
Zdroj: Unsplash/Levart_Photographer

Spoločnosť úrady obvinili aj z toho, že nekontrolovala vek používateľov.

V Taliansku dočasne zablokovali službu ChatGPT. Miestny úrad na ochranu osobných údajov ju plánuje prešetriť pre obavy o ochranu súkromia. Americká spoločnosť OpenAl zbiera o používateľoch informácie, na čo podľa úradu nemá právo. Informoval o tom denník Independent.

Úrad spoločnosť obvinil aj z toho, že nekontrolovala vek používateľov a nezakazovala používanie ChatGPT osobám mladším ako 13 rokov. Práve títo mladí používatelia údajne boli vystavení nevhodným odpovediam chatbota. Na opatrnosť vyzval aj Elon Musk.

Podľa denníka Politico je zákaz ChatGPT iba dočasný. Taliansko ho však nezruší, kým spoločnosť nebude rešpektovať zákon EÚ o ochrane súkromia. OpenAI nemá v Európskej únii pobočku, má však určeného zástupcu, ktorý má 20 dní na to, aby poskytol informácie o prijatých opatreniach. V opačnom prípade by spoločnosť mohla čeliť pokute vo výške 4 % svojich celosvetových príjmov. 

Nástroj ChatGPT bol spustený v novembri 2022. Môžeš s ním viesť filozofické konverzácie, dokáže pomôcť s domácimi úlohami aj vygenerovať báseň. Na akú známku by chatbot zmaturoval, si môžeš pozrieť tu. Čo sa týka ochrany súkromia a autorských práv, ChatGPT sa nachádza v „sivej zóne“. 

Späť
Zdieľať
Diskusia