Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
13. februára 2023, 10:59
Čas čítania 0:30

Zdedil si na Slovensku pozemok po svojich predkoch? V tomto novom zozname to ľahko zistíš, možno si o tom ani nevedel

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zoznam bude Slovenský pozemkový fond aktualizovať každý polrok.

Slovenský pozemkový fond začal od 1. januára 2023 pravidelne zverejňovať zoznam nezistených vlastníkov pôdy. Údaje v tomto zozname pochádzajú z katastra nehnuteľností. 

13. februára 2023, 17:30 Čas čítania 3:34 Tak trochu hlúpa dokumentaristka si uťahuje z profesorov v novom hite na Netflixe. Pyramídy sú pre ňu iba kopa kameňov Tak trochu hlúpa dokumentaristka si uťahuje z profesorov v novom hite na Netflixe. Pyramídy sú pre ňu iba kopa kameňov

Môžeš sa tak dozvedieť, či náhodou nie si majiteľom pozemku, ktorý si mohol zdediť po predkoch, aj keď si o nich možno ani nevedel.   

„Potenciálni majitelia alebo dediči pôdy si tak môžu vyhľadať vlastníctvo po svojich predkoch. Slovenský pozemkový fond tak koná kvôli zvýšeniu transparentnosti a v skutočnom záujme o ochranu práv nezistených vlastníkov pôdy,“ vysvetľuje fond v tlačovej správe.

Zoznam bude SPF aktualizovať každý polrok a momentálne je rozdelený do súborov podľa katastrálnych území. Súbory môžeš nájsť na tomto linku.

Veľké množstvo ľudí klikajúcich na vyššie uvedený link, ktorý vedie na stránku Slovenského pozemkového fondu, zrejme spôsobil, že web tento nápor nevydržal a priebežne vypadáva. 
Anketa:
Našiel si svoje meno v zozname?
Áno
Nie
Áno
23 %
1360 Hlasov
Nie
77 %
4558 Hlasov
12. februára 2023, 12:30 Čas čítania 13:03 Juraj je vymáhač dlhov: Keď sme raz prišli za dlžníkom, zrazu sa objavili géčkové mercedesy a 14 obrovských chlapov (Rozhovor) Juraj je vymáhač dlhov: Keď sme raz prišli za dlžníkom, zrazu sa objavili géčkové mercedesy a 14 obrovských chlapov (Rozhovor)
Domov
Zdieľať
Diskusia