Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
5. februára 2023, 14:04
Čas čítania 1:10

Kaliňák pustil nahrávku vyšetrovateľa Čurillu o údajnej snahe polície uškodiť mu: „Ak by sa Smer vrátil, bolo by to na guľku“

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

„Je to absolútna blbosť, ktorú odmietam,“ reagoval Kaliňák na svoje opätovné obvinenie. Vláda z neho vraj urobila niečo medzi Rumburakom a Voldemortom.

Robert Kaliňák (člen predsedníctva strany Smer-SD) pustil v diskusnej relácii Na telo zo svojho telefónu nahrávku. Nebola síce veľmi zrozumiteľná, no bývalý minister vnútra ju opísal ako údajnú snahu polície pošpiniť jeho meno, ako aj meno Roberta Fica a Petra Pellegriniho.

V nahrávke vyšetrovateľa Jána Čurillu sa podľa Kaliňákových slov hovorí nasledovné: „Našou úlohou je urobiť tak, aby sa Fico, Kaliňák a Pellegrini už nikdy nevrátili, lebo to by bolo na guľku,“ uviedol Robert Kaliňák.

Jeho nedávne opätovnéobvinenie z korupcie vraj do bodky potvrdzuje to, čo údajne hovoria zástupcovia polície v nahrávke. „Musím brániť vec, ktorá sa nestala, je to živý spis,“ povedal Kaliňák.

Národná kriminálna agentúra totiž 2. februára obvinila Roberta Kaliňáka a Jozefa Brhela pre zločin podplácania. „Obvinené osoby mali poskytnúť úplatok osobe v riadiacej funkcii Finančnej správy SR v súvislosti s výkonom tejto funkcie,“ uvádza polícia. 

Ide o kauzu, v ktorej vypovedá spolupracujúci obvinený František Imrecze, ktorý tvrdí, že mu po nástupe do funkcie šéfa finančnej správy doplácal peniaze oligarcha Jozef Brhel.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Dôvodom vraj bolo, že sa vzdal inej vysokej manažérskej pozície, na ktorej zarábal približne 24-tisíc eur mesačne. „Kaliňák ma poslal za Jozefom Brhelom a povedal, že si mám skúsiť dohodnúť kompenzáciu mzdy v hodnote 200-tisíc ročne,“ povedal podľa portálu Pluska František Imrecze policajtom.

Brhel vraj vyplácal Imreczeho približne päť rokov, celkovo mu teda mal „dorovnať mzdu“ o zhruba jeden milión eur. 

Úrad špeciálnej prokuratúry, ktorá kauzu dozoruje, sa zatiaľ odmietol vyjadriť k podrobnostiam. „Nedáva to logiku, je to absolútna blbosť, ktorú odmietam,“ reagoval Kaliňák v markizáckej diskusii Na telo na svoje obvinenie a dodal, že všetky kauzy Smeru sú vraj vymyslené vládou Eduarda Hegera. Tiež tvrdí, že vláda z neho spravila „niečo medzi Rumburakom a Voldemortom“. Imrecze, ktorý vypovedá proti Kaliňákovi, je k tomu podľa slov exministra vnútra donútený políciou.

Domov
Zdieľať
Diskusia