Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. decembra 2022, 16:19
Čas čítania 0:27
Jakub Paulík

Netflix spraví z Jánošíka poľské dievča. Film ponesie názov Lady Jánošík

FILMY A SERIÁLY LADY JÁNOŠÍK
Uložiť Uložené

O film sa postará režisérka seriálu Sexify.

Poľská pobočka Netflixu na webe oznámila viacero pripravených projektov. Jedným z nich je film Lady Jánošík, ktorý má byť podľa opisu „modernou interpretáciou poľskej legendy“. V podaní filmárov bude Jánošík mladou impulzívnou tínedžerkou, ktorá sa pridá do partie horalov.

Časovo bude príbeh na rozdiel od historickej postavy Jánošíka zasadený do súčasnosti. O réžiu filmu sa postará 39-ročná filmárka Kalina Alabrudzińska, ktorá pracovala na seriáli Sexify. Scenár napíše komiksový tvorca Bartosz Sztybor a producentom bude Jan Kwieciński.

O Jánošíkovi sme mohli v poslednom období vidieť napríklad koprodukčný film Jánošík – pravdivá história z roku 2009, v ktorom si legendárneho zbojníka zahral Čech Václav Jiráček. Historická dráma bola nominovaná na Slnko sieti v troch kategóriách, nevyhrala však ani v jednej.

Anketa:
Dáš filmu Lady Jánošík šancu?
Áno.
Ešte to zvážim.
Nie.
Áno.
11 %
178 Hlasov
Ešte to zvážim.
13 %
202 Hlasov
Nie.
76 %
1214 Hlasov
Jánošík
Zdroj: Syrena/Garden Film, úprava: Daniel Tichý/Refresher
Domov
Zdieľať
Diskusia