Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tereza Patočková
7. decembra 2022, 18:00
Čas čítania 0:32

Volodymyr Zelenskyj je podľa časopisu Time osobnosťou roka.

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Volodymyr Zelenskyj je podľa časopisu Time osobnosťou roka.
Zdroj: TASR/AP

V roku 2007 sa stal osobnosťou roka ruský prezident Vladimir Putin za to, že vrátil Rusko z chaosu „k stolu svetovej moci“.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj bol podľa časopisu Time osobnosť uplynulého roka. Titul mu udelili za jeho vodcovské schopnosti počas vojny s Ruskom. Time rovnako ocenil silného ducha Ukrajiny a poukázal na odolnosť krajiny, ktorá čelí ruskej agresii. 


Titul osobnosť roka každoročne udeľuje americký časopis Time od roku 1927 osobe, ktorá najviac ovplyvnila udalosti v danom roku. Pričom to nemusí byť iba pozitívny vplyv. Osobnosť vyberá edičná rada pre posledné vydanie časopisu kalendárneho roka. V minulosti časopis tituloval napríklad bývalého amerického prezidenta Baracka Obamu, Elona Muska či Gretu Thunberg. 

V roku 2007 sa stal osobnosťou roka ruský prezident Vladimir Putin za to, že i keď za cenu porušenia demokratických princípov, vrátil Rusko z chaosu „k stolu svetovej moci“.

Späť
Zdieľať
Diskusia