Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. decembra 2022, 10:30
Čas čítania 3:33
Jakub Paulík

Jedzte surové mäso, odporúčal influencer Liver King. V skutočnosti bral steroidy a zarábal milióny na naivite fanúšikov

ŠPORT KULTURISTIKA LIVER KING STEROIDY
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Svoju značku si postavil na „zásadách predkov“. V skutočnosti sa však dopoval steroidmi.

Pred rokom sa vo svete fitnes komunity objavila nová hviezda vystupujúca pod prezývkou Liver King. Jeho „praveký“ prístup ku kultúre tela spočívajúci v jedení surového mäsa a tréningov mimo posilňovne zaujal milióny ľudí. Aby si udržal svoje „prírodné renomé“, zásadne odmietal, že si vypomáha steroidmi. Nové dôkazy však poukazujú na to, že klamal a za steroidy vraj mesačne platil tisíce dolárov. Jeho „princípy predkov“ boli postavané na klamstve. Podobne ľudí zavádzal odporúčaniami o tom, že si majú na slnku opaľovať semenníky.

Prečítaj si o osobnostiach kulturistiky, ako sú Ronnie Coleman, Jay CutlerLou Ferrigno či Arnold Schwarzenegger. Aj tieto články vznikli s podporou členov klubu Refresher+.
Liver King
Zdroj: Liver King

9 zásad našich predkov

Žije životom muža z jaskyne, ktorý každý deň tlačí surovú pečeň, býčie semenníky či kostnú dreň a zdvíha činky počas surfovania. Žije životom muža, ktorý sa inšpiroval našimi predkami a odmietal moderný prístup k športu a výžive. Približne takto sa dlhý čas prezentoval 45-ročný influencer Brian Johnson známy ako Liver King, ktorého objemné svalstvo a do očí bijúci gigantický six-pack naznačovali, že nie je „čistý“.

Odporúčané
Veteráni kulturistiky kedysi a dnes (FOTO). Od posilňovne ich neodradil vek ani amputácia nohy Veteráni kulturistiky kedysi a dnes (FOTO). Od posilňovne ich neodradil vek ani amputácia nohy 3. decembra 2023, 16:30

Obvinenia z užívania steroidov však Liver King kategoricky odmietal, tvrdiac, že ich nikdy neužíval ani užívať nebude. Ak by sa k tejto očividnej skutočnosti priznal, poškodil by svoju starostlivo budovanú značku a renomé.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Liver King (@liverking)

Mnohí fanúšikovia Liver Kinga uverili, že jeho výrazne svalnatú postavu môžu dosiahnuť jedením surového mäsa či kupovaním jeho výrobkov. Na drsne pôsobiacom imidži si Liver King za približne rok dokázal nielen získať množstvo followerov (Tiktok – 3,6 milióna sledovateľov, Instagram – 1,6 milióna, Youtube – 234-tisíc odoberateľov), ale tiež rozbehol úspešný biznis, v rámci ktorého na webe AncestralSupplements.com začal predávať tabletky s hovädzou pečeňou či rybími ikrami.

Liver King
Zdroj: ancestralsupplements.com

Liver King sledovateľom prezentoval svojich 9 zásad predkov. Tie odporúčal fanúšikom, ktorí chceli ísť v jeho krokoch. Hovoril o pohybe, jedle, kvalitnom spánku, ale zabudol spomenúť 10. zamlčanú zásadu – užívanie steroidov.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 126547 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Aké mál Liver King plány so svojou značkou.
  • Ako reagoval na obvinenia s užívaním steroidov.
  • Čo o ňom hovorí Joe Rogan.
  • Čo písal Liver King svojmu trénerovi.
  • Prečo nie je isté, že po tomto škandále vysadí steroidy.
Späť
Zdieľať
Diskusia