Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. decembra 2022, 15:24
Čas čítania 0:28
Martin Adam Pavlík

Český dabing na Netflixe v populárnom filme šokoval divákov xenofóbnou urážkou islamu. Zatiaľ nevedno, ako sa do filmu dostala

Český dabing na Netflixe v populárnom filme šokoval divákov xenofóbnou urážkou islamu. Zatiaľ nevedno, ako sa do filmu dostala
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX FILMY NETFLIX FILMY 2022 SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Poznámka zaznela v dabingu k dokumentu In Her Hands.

Čitateľka Refresheru nás mailom upozornila na nevhodné xenofóbne vyjadrenie, ktoré zaznie v českom dabingu dokumentárneho filmu In Her Hands (2022) mimo originálnej stopy na populárnej streamovacej platforme Netflix. Dabujúci hanlivo označuje islamské náboženstvo.

„Islam stojí za ho**o, vy malí, hnusní ču***i,“ zaznie vo zvukovej stope popri pôvodnej stope v jedenástej minúte amerického filmu. Či ide o postprodukčnú chybu alebo cielený úmysel, nie je zrejmé. 

Refresher však oslovil českú zákaznícku linku Netflixu a požiadal jej zamestnankyňu o vyjadrenie. Problém údajne nahlásia ďalej a kompetentné osoby ho následne budú riešiť.

Snímku In Her Hands nakrútili Marcel Mettelsiefen a Tamana Ayazi. Sleduje odchod armád západných spojencov z Afganistanu a to, ako miestna mladá starostka v boji za budúcu generáciu Afgancov odvážne čelí smrteľnému nebezpečenstvu.

Domov
Zdieľať
Diskusia