Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
29. novembra 2022, 16:33
Čas čítania 1:53

Politici reagujú na Čaputovej správu o stave republiky. S niektorými pasážami nesúhlasím, odkazuje Kollár

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Politici reagujú na Čaputovej správu o stave republiky

Prezidentka Zuzana Čaputová dnes pred Národnou radou SR odprezentovala svoju tohtoročnú správu o správe republiky. Tvrdí v nej, že Slovensko zažíva najrizikovejšie časy z hľadiska bezpečnosti v novodobej histórii. „Je dôvod obávať sa o podobu demokracie a ďalší vývoj spoločnosti,“ upozornila hlava štátu.

Kriticky sa vyjadrila aj na margo súčasnej vládnej garnitúry a tém, ktorým sa momentálne (ne)venuje. Jej správa sa nestretla s pochopením medzi vládnymi politikmi ani v časti opozície. 

Boris Kollár: S niektorými časťami nesúhlasím

Predseda Národnej rady SR Boris Kollár nesúhlasí s niektorými pasážami správy o stave republiky, ktorú v pléne parlamentu predniesla prezidentka Zuzana Čaputová. Nekonkretizoval ich však. Víta, že hlava štátu ocenila niektoré reformy vlády.


„S niektorými pasážami súhlasím, za ktoré jej chcem poďakovať, a s niektorými nesúhlasím,“ povedal Kollár. Nepovedal, s čím konkrétne nesúhlasí. „Nechcem to pomenovať, máme dosť problémov v krajine, nechcem aj ja rozoštvávať a robiť politiku zo správy, ktorú predniesla prezidentka,“ podotkol.

Za ľudí: K výzvam sa treba postaviť čelom

Veronika Remišová v reakcii na správu prezidentky SR Zuzany Čaputovej o stave republiky tvrdí, že na chybách sa treba poučiť a k výzvam sa treba postaviť čelom.

24. marca 2024, 6:20 Čas čítania 11:38 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí

„Prezidentka dnes hovorila o mnohých veciach, ktoré by mohli fungovať lepšie. O tom nikto nepochybuje, každý človek, ktorý sa usiluje o verejné dobro, vie, že na chybách sa treba poučiť, k výzvam sa treba postaviť čelom a vždy je priestor na zlepšenie,“ skonštatovala na sociálnej sieti.


Remišová v tejto súvislosti zdôraznila, že súčasná vláda čelí bezprecedentným krízam. „V tejto situácii je snom každého populistického politika sedieť v opozícii a hovoriť, čo by sa malo robiť lepšie,“ podotkla.


Ocenila tiež, že prezidentka v správe zdôraznila dôležitosť schválenia budúcoročného štátneho rozpočtu.

Premiér Heger: Spoločnosť je výrazne polarizovaná

Premiér Eduard Heger ocenil, že prezidentka Zuzana Čaputová v správe o stave republiky apelovala na prijatie štátneho rozpočtu na budúci rok. Súhlasí s prezidentkou, že Slovensko čelí hybridným hrozbám, na ktorých zvládnutie nebolo pripravené. K polarizácii spoločnosti podľa neho prispieva najmä populizmus.


„Spoločnosť je výrazne polarizovaná. Príčiny môžeme hľadať v krízach, ktorými si posledné dva roky prechádzame. K polarizácii však prispieva hlavne populizmus, ktorý hoci je súčasťou politického zápasu, dnes jeho používanie predstavuje hazard s negatívnymi náladami. Práve tu vidím našu spoločnú úlohu s pani prezidentkou, aby sme spoločne pôsobili na zmenu k lepšiemu,“ uviedol Heger.

Fico: Prezidentka zaútočila na Smer-SD

Predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico sa ohradil voči slovám prezidentky Zuzany Čaputovej smerom k opozícii. V utorkovej správe o stave republiky podľa neho ukázala, že stojí na strane koalície. Uviedol to na tlačovej konferencii.

23. marca 2024, 18:00 Čas čítania 21:11 VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivan Korčok vyhral prvé kolo prezidentských volieb VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivan Korčok vyhral prvé kolo prezidentských volieb

„Priamo zaútočila na stranu Smer-SD tým, keď komentovala naše úsilie poukazovať na hrubé porušovanie princípov právneho štátu zo strany skupiny politicky angažovaných vyšetrovateľov, prokurátorov Úradu špeciálnej prokuratúry a niektorých sudcov na Špecializovanom trestnom súde,“ vyhlásil Fico.

V tejto súvislosti poukázal na zrušenie obvinení v kauze Súmrak zo strany generálnej prokuratúry, čo podľa neho dokazuje, že Smer má pravdu.

Domov
Zdieľať
Diskusia