Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Kamila Šebestová
29. novembra 2022, 16:44
Čas čítania 0:17

VIDEO: Tisícky nahých ľudí si naraz ľahli na pláž. Netradičnou formou chceli upozorniť na vážnu tému

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nahí dobrovoľníci sa týmto snažia zviditeľniť vážny zdravotný problém. Ten sa vyskytuje aj na Slovensku.

Pláž Bondi zaplavili tisíce nahých tiel. Kampaň vymyslel umelec Spencer Tunick, ktorý ňou chcel upozorniť na riziká rakoviny kože. Počet nahých dobrovoľníkov na pláži zodpovedal ročnému počtu obetí tejto choroby v Austrálii.

Rakovina kože však postihuje aj Slovákov. Podľa Národného centra zdravotníckych informácií počet prípadov v posledných rokoch mierne stúpa u oboch pohlaví. U mužov tvorí 2,6 % zo všetkých diagnostikovaných zhubných nádorov, u žien 2,4 %. Viac o tejto kampani sa dozvieš v našich Short News.

26. augusta 2022, 9:30 Čas čítania 6:09 Kedy mi kontrolu u kožnej lekárky uhradí poisťovňa a ako sa vyberajú podozrivé znamienka? (Otázky a odpovede) Kedy mi kontrolu u kožnej lekárky uhradí poisťovňa a ako sa vyberajú podozrivé znamienka? (Otázky a odpovede)
Späť
Zdieľať
Diskusia