Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
28. novembra 2022, 16:07
Čas čítania 0:40

Drogový gang zo Serede: Obvinených bolo v prípade až 70 ľudí. Súd páchateľom uložil tresty do 15 rokov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

O odvolaní bude rozhodovať Najvyšší súd SR.

Desať členov organizovanej skupiny z okolia Serede dostalo pre drogovú trestnú činnosť nepodmienečné tresty odňatia slobody v trvaní od 5 do 15 rokov. Zadržaní boli v rámci policajnej akcie Venal 5.

Rozsudok Špecializovaného trestného súdu v Pezinku nie je právoplatný. O odvolaniach obžalovaných bude rozhodovať Najvyšší súd SR. TASR o tom informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. „Senát ŠTS vo vyhlásenom rozsudku 25. novembra 2022 uznal desať obžalovaných za vinných z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok,“ priblížila. Najdlhšie tresty v trvaní 15 rokov väzenia dostala dvojica Roman L. a Milan M.


Senát zároveň oslobodil všetkých 11 osôb vrátane právnika Norberta S. spod obžaloby v prípade zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. „Nebolo dokázané, že sa stal skutok, pre ktorý boli obžalovaní stíhaní,“ dodala Kudjáková.


Policajné akcie Venal 1 až 6 boli zamerané na rozsiahlu protidrogovú činnosť v regióne Serede, Galanty a Trnavy. Obvinených bolo viac ako 70 osôb. Na čele organizovanej skupiny údajne stál Slavomír Weiss, ktorý je právoplatne odsúdený na 24 rokov väzenia.

1. októbra 2022, 9:30 Čas čítania 7:13 Jeffrey Dahmer: Mužom zaživa vŕtal do hlavy diery a vstrekoval do nich kyselinu. Chcel si stvoriť bezvládneho sexuálneho otroka Jeffrey Dahmer: Mužom zaživa vŕtal do hlavy diery a vstrekoval do nich kyselinu. Chcel si stvoriť bezvládneho sexuálneho otroka
Domov
Zdieľať
Diskusia