Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Orange.
28. novembra 2022, 13:30
Čas čítania 1:09
Sponzorovaný obsah

Prebuď v sebe vianočného ducha a pomôž zlepšiť život náhradných rodín. Prispieť môžeš aj jedným eurom

ZAUJÍMAVOSTI ORANGE
Uložiť Uložené

Nadácia Orange citlivo vníma potreby náhradných rodín, a preto sa im v rámci Vianočného fondu pomoci rozhodla venovať 25 000 €.

Unikátne partnerstvo občianskeho združenia Návrat a Nadácie Orange umožní realizáciu pobytov pre náhradné a biologické rodiny v ohrození. Prispieť na často jedinú dovolenku pre spomínané rodiny môžu aj zákazníci Orangeu.

Jediná šanca na dovolenku

Pre náhradné rodiny sú pobyty organizované občianskym združením Návrat niekedy jediná šanca, ako zažiť dovolenku. Pritom vytváranie spoločných zážitkov je nesmierne dôležité pre upevňovanie rodinného puta. „V Návrate sme s pobytmi začínali ako s jednou z prvých služieb pre rodiny. Rodičia s deťmi žijú svoj vzťah v každodenných úlohách, aktivitách, rozhovoroch či hrách. V tomto bežnom spoločnom čase sa deje to najdôležitejšie. Pre našich poradcov sú zas pobyty výbornou možnosťou, ako zažiť rodiny v prirodzenejšej komunikácii. Preto sme nesmierne vďační za donorov, vďaka ktorým môžeme tieto pobyty realizovať,“ uviedla Ľubica Vyhnánková, sociálna pracovníčka Návratu v Bratislave.

Orange
Zdroj: Orange

Vianočný fond pomoci

Nadácia Orange citlivo vníma potreby náhradných rodín, a preto sa rozhodla venovať v rámci Vianočného fondu pomoci 25 000 € na organizáciu takýchto pobytov. „Naše partnerstvo s Návratom je jedno z najdlhších partnerstiev korporátnej nadácie a mimovládnej organizácie na Slovensku. Aj vďaka našej finančnej podpore sa Návratu podarilo nielen zvýšiť povedomie o téme náhradného rodičovstva, ale dosiahli sa aj systémové zmeny, keď si čoraz viac detí nachádza svoje náhradné rodiny. Zatiaľ čo v 90. rokoch bolo v detských domovoch až 10 000 detí, dnes je ich už len približne 4 000. Táto zmena je nesmierne dôležitá pre tvorbu vzťahovej väzby, ktorá zásadné ovplyvňuje ich zdravý psychický vývoj,“ povedala Andrea Ungvӧlgyi, správkyňa Nadácie Orange.

Pomôž cez SMS 

Projekt pobytov pre náhradné rodiny môžu v SMS zbierke podporiť aj zákazníci Orangeu. Stačí zaslať ľubovoľnú SMS správu na číslo 808 v hodnote 1 €. Nadácia Orange túto sumu znásobí rovnakou čiastkou až do celkovej sumy 10 000 €.

viac info
Advertisement
Späť
Zdieľať
Diskusia