Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. novembra 2022, 9:10
Čas čítania 5:57
Jana Chovancová

Kde stojí punč 8 eur a kto má lepšie jedlo? Porovnali sme vianočné trhy v Bratislave a vo Viedni, aby si vedel, ktoré sa oplatia

Kde stojí punč 8 eur a kto má lepšie jedlo? Porovnali sme vianočné trhy v Bratislave a vo Viedni, aby si vedel, ktoré sa oplatia
Zdroj: Unsplash/cmophoto.net
ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA RAKÚSKO SLOVENSKO VIANOCE VIANOČNÉ TRHY VIEDEŇ
Uložiť Uložené

Porovnali sme vianočné trhy v Bratislave a vo Viedni. Kde nakúpiš maškrty svojim miláčikom a kde nájdeš stánok na recykláciu odpadu?

Vianočné trhy sa tradične uskutočňujú vo veľkých, ale aj v menších mestách. Posledné roky situáciu komplikovala pandémia koronavírusu a na viacerých trhoch platili prísne opatrenia. Niektoré sa pre hroziaci vírus nekonali vôbec.

Odporúčané
Iba 24-ročný Filip ide variť do najlepšej reštaurácie Európy: Šéfkuchár na mňa 10 minút kričal, že som mu dal tupý nôž (Rozhovor) Iba 24-ročný Filip ide variť do najlepšej reštaurácie Európy: Šéfkuchár na mňa 10 minút kričal, že som mu dal tupý nôž (Rozhovor) 25. novembra 2022, 14:30

Tento rok, keď je pandémia konečne na ústupe a pohybujeme sa viac-menej bez opatrení, sa bez strachu môžeš vydať na vianočný punč. Aby si vedel, kde ťa čaká najlepšia atmosféra, kde si kúpiš dobré jedlo, pitie či suveníry, rozhodli sme sa ti pomôcť.

Navštívili sme za teba vianočné trhy vo Viedni a v Bratislave a porovnali sme, čo ľuďom ponúkajú. Dozvieš sa napríklad, pri ktorom stánku bol na trhoch najväčší rad, aké bizarné veci ľudia predávali, ale aj to, či môžeš za jedlo platiť kartou. 

V Refresheri ti každý deň prinášame zaujímavé články z domova i zo sveta. Ak sa ti naša tvorba páči a chceš podporiť redakčný tím, staň sa členom klubu Refresher+

Nápoje 

Vo Viedni ti nalejú aj punč s poriadne silnou rakijou

Neodmysliteľnou súčasťou každých vianočných trhov je známy nápoj z vareného vína, ovocia, rumu a čaju – punč. 

Vo Viedni je stánkov s vianočným punčom iba zopár. Nalejú ti ho do typických červených vratných hrnčekov v tvare srdca, ktoré ťa vyjdú na štyri eurá. Spolu s hrnčekom ťa teda punč vyjde osem eur. Keď chceš hrnček vrátiť, môžeš tak urobiť v akomkoľvek stánku na trhu, v ktorom ponúkajú nápoje.

Na výber máš detský a alkoholický punč, no natrafili sme aj na rôzne skvosty, ako napríklad bio jablkový punč či korenistý bio chai punč. Zaujal nás aj stánok s nápisom Greek Christmas, kde ponúkali punč s typickým gréckym alkoholom – rakijou.

Odporúčané
FOTO: Takto vyzerá byt v bratislavskom Starom Meste za pol milióna eur. Dvojizbák z roku 1928 je väčší ako bežné štvorizbáky FOTO: Takto vyzerá byt v bratislavskom Starom Meste za pol milióna eur. Dvojizbák z roku 1928 je väčší ako bežné štvorizbáky 17. apríla 2024, 11:00

Neodporúčame ho však pre tých, ktorí nemajú veľkú výdrž pri požívaní alkoholu, pretože bol poriadne silný. Nám najviac učaroval detský punč s bohatou nádielkou jabĺk naspodku hrnčeka. 

punc, vieden, vianocne trhypunc, vieden, vianocne trhypunc, vieden, vianocne trhy
Zobraziť galériu
(3)

Bratislava počtom stánkov s punčom dominuje

V Bratislave bolo stánkov s punčom vzhľadom na veľkosť trhov omnoho viac. Napriek tomu, že sme nenatrafili na žiadny biopunč, našli sme zaujímavý stánok, v ktorom mysleli na ľudí s intoleranciou na lepok a predávali gluten-free punč.

My sme sa aj tentoraz rozhodli ochutnať klasický detský punč s exotickým ovocím, ktorý nám naliali do vratných hrnčekov. Tie ťa na hlavných bratislavských trhoch vyjdú dve eurá.

Ak chceš hrnček vrátiť, máš na výber dve možnosti. Do desiatej večer tak môžeš urobiť v akomkoľvek stánku s nápojmi a po desiatej ho jednoducho odnesieš do zberného stánku na poháre. Nemusíš tak stresovať ani stáť v dlhom rade. 

punc, vianocne trhy, bratislavapunc, vianocne trhy, bratislavapunc, vianocne trhy, bratislava
Zobraziť galériu
(3)

Čo sa týka nápojov, myslíme si, že tieto dve mestá sú na rovnakej vlne. Preto im udeľujeme po jednom bode a stav je 1 : 1.  

Cena punču: 4 € vo Viedni, 3 € v Bratislave
Cena vratného pohára: 4 € vo Viedni, 2 € v Bratislave
Možnosť platby kartou: nie vo všetkých stánkoch, platí pre obe mestá

Jedlá 

Vo Viedni sa najviac načakáš na langoš

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 125815 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Späť
Zdieľať
Diskusia