Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
23. novembra 2022, 10:08
Čas čítania 0:40

Ruský nočný útok na pôrodnicu v Záporoží sa skončil tragicky. Rusko sa podľa Zelenského bude zodpovedať za „teror a vraždenie“

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Matku dieťaťa spod trosiek vyslobodili.

Život novorodenca si vyžiadal nočný útok ruských síl na pôrodnicu v Záporožskej oblasti na juhu Ukrajiny, informovali v stredu ukrajinskí záchranári. V budove sa v čase útoku nachádzala žena s novorodencom a lekár. Dieťa zahynulo, lekára a rodičku vyslobodili spod trosiek, spresnili zdroje ukrajinských záchranárov.

„V noci na 23. novembra v meste Viľňansk v Záporožskej oblasti bola pri raketovom útoku na miestnu nemocnicu zničená dvojpodlažná budova pôrodnice,“ uviedli záchranári na sociálnej sieti s tým, že o život prišlo bábätko narodené v roku 2022. Útok i obeť potvrdil aj gubernátor Záporožskej oblasti Olexandr Staruch. 

Rusko sa bude musieť zodpovedať za „teror a vraždenie“

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v stredu po útoku na pôrodnicu v Záporožskej oblasti obvinil Rusko, že na Ukrajinu prinieslo „teror a vraždenie“, za ktoré sa bude musieť zodpovedať. 

„Nepriateľ sa opäť rozhodol terorom a vraždením dosiahnuť to, čo nedokázal dosiahnuť za deväť mesiacov a čo ani nebude môcť dosiahnuť,“ uviedol Zelenskyj na sociálnych sieťach. „Namiesto toho sa bude len zodpovedať za všetko zlo, ktoré priniesol do našej krajiny,“ dodal.

Domov
Zdieľať
Diskusia