Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. októbra 2022, 12:00
Čas čítania 2:50
Richard Balog

Základné oblečenie s astronomickou cenou. Potrebuješ obyčajné tielko Prada za 700 eur či ponožky Gucci za 200 eur?

Základné oblečenie s astronomickou cenou. Potrebuješ obyčajné tielko Prada za 700 eur či ponožky Gucci za 200 eur?
Zdroj: Balenciaga
MÓDA BALENCIAGA GUCCI LOUIS VUITTON MÓDA PRADA
Uložiť Uložené

Má nákup takýchto produktov zmysel? Vo väčšine prípadov nie, a to nielen z hľadiska kvality.

Nie je všetko zlato, čo sa blyští – hovorí slovenské príslovie a dokonale vystihuje množstvo produktov z dielní známych módnych domov, ktoré sú dostupné za astronomické ceny. Častokrát pritom ide o základne kusy oblečenia alebo spodnú bielizeň, ktorých pridaná hodnota je otázna.

V ponuke značiek ako Gucci, Louis Vuitton, Prada, Balenciaga a podobne nájdeš desiatky „úkazov“, spomedzi ktorých sme vybrali desať príkladov. Ak si plánoval/-a nákup týchto modelov, porozmýšľaj, či má bavlnené tielko s logom aspoň polovičnú hodnotu z ceny skoro 700 eur.

Pripomeň si najbizarnejšie produkty od módneho domu Balenciaga, ktoré sme predstavili v samostatnom článku.
Odporúčané
Čo si obliecť v priebehu zimných mesiacov? Týchto 6 štýlov kabátov stojí za pozornosť Čo si obliecť v priebehu zimných mesiacov? Týchto 6 štýlov kabátov stojí za pozornosť 17. októbra 2022, 13:30
Prada
Zdroj: Prada

Tielko Prada  690 eur 

Na úvod sme vybrali biele tielko s metalickým logom značky Prada na hrudi. Ide o základný kus oblečenia v každom mužskom aj v ženskom šatníku, ktorý ovládol kolekcie určené na obdobie jar/leto 2023 a predstavuje jeden z najhorúcejších trendov, ale cena 690 eur je nonsens. Bez ohľadu na to, aký je tvoj pravidelný mesačný príjem.

Nie je to statement kúsok, ktorý budeš nosiť celý život. Zaujímavosťou je, že svetlomodrý variant určený pre ženy je vypredaný. 

Gucci
Zdroj: Gucci

Ponožky Gucci x Adidas Originals  210 eur 

Portfólio základných kusov oblečenia s logom Gucci za astronomické ceny je poriadne široké, pričom medzi novinkami vyčnievajú najmä bavlnené biele ponožky, ktoré vznikli v rámci spoločnej kolekcie so značkou Adidas Originals. Cena za jeden pár je 210 eur, za čo získaš gýčový doplnok bez akéhokoľvek originálneho nápadu, ktorý vyradíš zo svojho šatníka po niekoľkých praniach. 

Louis Vuitton
Zdroj: Louis Vuitton

Šľapky Louis Vuitton  470 eur 

Nevinne v tom nie je ani módny dom Louis Vuitton, ktorý ponúka klasické gumené šľapky k vode za 470 eur. Sú síce vodoodolné a vyrobené v talianskych dielňach, ale ich dizajn je úplne jednoduchý a nepriniesol nič okrem ikonického monogramu. Dobrý príklad na originálne mužské šľapky je vrúbkovaný variant od značky Bottega Veneta, ktorý navyše stojí o 150 eur menej. 

Loro Piana
Zdroj: Loro Piana

Čiapka Loro Piana  500 eur

Kvalitná zimná čiapka je dobrá voľba, ale nie za 500 eur – toľko stojí variant z kašmíru a z alpakovej vlny s logom výrobcu Loro Piana. Čiapka je vizuálne atraktívna aj funkčná, ale rovnako kvalitné alternatívy sú dostupné za zlomok ceny. Ako príklad uvedieme modely od značiek Arket či COS s obdobným zložením. 

Dior
Zdroj: Dior

Nákrčník Dior  550 eur 

Lyžiarska sezóna začína už o niekoľko týždňov a ty stále nemáš kompletné vybavenie vrátane nákrčníka? Rozhodne zabudni na výrazný model s nápisom Dior za 550 eur, ktorý je vyrobený z polyamidu, respektíve elastanu, a radšej vyskúšaj produkty z dielní špecializovaných výrobcov.

Brunello Cucinelli
Zdroj: Brunello Cucinelli

Biele tričko Brunello Cucinelli  290 eur

Základné biele tričko z bavlny je neoddeliteľnou súčasťou každého šatníka, a to bez ohľadu na vek či pohlavie, keďže je vhodné k takmer všetkému. Vyhotovenia za rádovo stovky eur sú však zbytočnosťou, ako napríklad tento variant od značky Brunello Cucinelli s cenou 290 eur. Nájdeš ich však v ponuke väčšiny luxusných výrobcov.

Brunello Cucinelli
Zdroj: Brunello Cucinelli

Sveter Brunello Cucinelli  3 000 eur 

Pri talianskej značke Brunello Cucinelli ešte chvíľu zostaneme, a to vďaka svetru s nordickým vzorom za skoro 3 000 eur. Čítaš dobre, tento na prvý pohľad nenápadný kus oblečenia z kašmíru stojí toľko, čo kvalitná týždenná dovolenka pre dve osoby. Pozitívne hodnotíme aspoň fakt, že obdobný sveter môžeš nosiť každú zimu do konca života.

ALAIA
Zdroj: ALAIA

Rifľové šortky ALAIA  620 eur 

Do kategórie zbytočne drahých produktov bez pridanej hodnoty patria aj tieto rifľové šortky od značky ALAIA. Klasický krátky strih šortiek s vysokým pásom nie je niečo, čo by nebolo k dispozícii za menej ako 620 eur. Oceňujeme akurát poctivý japonský denim. 

Prada
Zdroj: Prada

Kľúčenka Prada  320 eur

Čo hovoríš na kovovú kľúčenku s cenou 320 eur s trojuholníkovým logom módneho domu Prada? Z nášho pohľadu ide o zbytočne predražený doplnok, ktorý zničíš, respektíve doškriabeš rýchlejšie, ako očakávaš.

Prada
Zdroj: Prada

Gumička Prada  290 eur 

Prada patrí medzi naše obľúbené módne domy, ale séria doplnkov so spomínaným trojuholníkovým logom značky vrátane gumičiek do vlasov je len pasca na bohatých ľudí. Tento variant je síce vyrobený z rovnakého materiálu (recyklovaný ECONYL®) ako kabelky či ruksaky, ale stále ide o gumičku do vlasov, ktorú nebudeš nosiť stále. Cena je rovných 290 eur. 

BONUS

Balenciaga
Zdroj: Balenciaga

Zabudnúť nemôžeme ani na novinku spod rúk Demnu Gvasaliu, ktorý pod hlavičkou módneho domu Balenciaga odprezentoval kabelku v tvare vrecúška na zemiakové lupienky. Klasický dizajn obalu Lay's doplnil o zips a o viacero nápisov, ktoré odkazujú na značku. Súčasť kolekcie jar/leto 2023 bude dostupná za približne 1 500 eur. 

Anketa:
Sú ceny za tieto a podobné produkty z dielní módnych domov v poriadku?
Áno.
Nie, platíš len za značku.
Áno.
9 %
Nie, platíš len za značku.
91 %
Odporúčané
Nastal správny čas vymeniť úzke línie nohavíc a riflí za široké aj zvonové strihy    Nastal správny čas vymeniť úzke línie nohavíc a riflí za široké aj zvonové strihy 21. októbra 2022, 10:00
Späť
Zdieľať
Diskusia