Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
11. októbra 2022, 12:30
Čas čítania 12:21

Veronika Remišová: Zatiaľ neviem, či sa spojíme s Mikulášom Dzurindom (Rozhovor)

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Veronika Remišová tvrdí, že sa s Mikulášom Dzurindom stretla naposledy približne pred rokom. Zatiaľ nevie, či so Za ľudí budú súčasťou jeho projektu.

Veronika Remišová zo Za ľudí tvrdí, že jej strana s fašistami nespolupracuje. Priamo neodpovedala na otázku, či na koaličnej rade so Sme rodina a OĽaNO prerokovali návrhy poslancov okolo Tomáša Tarabu výmenou za pomoc Igorovi Matovičovi pri odvolávaní zo stoličky ministra. „Na koaličných radách sa hovorí o všeličom, dôležité je to, na čom sa dohodneme. Na koaličnej rade v prvom rade rokujeme o našich návrhoch,“ odpovedala opakovane vyhýbavo. 

Ministerka z rezortu investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie zatiaľ nevie, či sa jej strana v budúcnosti spojí s projektom Mikuláša Dzurindu. Údajne o ňom veľa nevie a s bývalým premiérom sa stretla už dávnejšie.

Rozprávali sme sa aj o tom, prečo je Slovensko na chvoste rebríčka digitalizácie a či je Igor Matovič dobrým ministrom financií. 

Ak ťa zaujímajú rozhovory s politikmi a so známymi osobnosťami, viac ich nájdeš v tejto kategórii, kvalitný obsah môžeš podporiť vstupom do Refresher+ klubu.  

Kto spolupracuje s fašistami, koalícia alebo opozícia? 

Keď dal Richard Sulík návrh na odvolanie, muselo mu byť jasné, že Igora Matoviča nezbaví funkcie bez toho, aby za to nezahlasovala väčšina fašistov v parlamente. Bol to návrh, ktorý rátal s podporou fašistov. Takže tu máte aj odpoveď na vašu otázku. 

Takže niečo podobné, ako váš „protiinflačný“ balík, ktorý SaS nepodporila a zároveň nevetovala. 

Je v tom zásadný rozdiel. Pri návrhu SaS je každému jasné, že bez podpory fašistov to jednoducho neprejde. Pri rodinnom balíčku to nebol tento prípad. Navyše, odvolávanie Matoviča je nezmyselný osobný spor, no zvýšenie rodinných prídavkov a zníženie daní pre pracujúcich rodičov má pre ľudí zmysel.

Veronika Remišová
Zdroj: TASR

Nechcem odbiehať od pôvodnej otázky, vrátime sa k nej, ale ani Igor Matovič zrejme nie je presvedčený o zmysluplnosti, keď odložil tretinu balíka za 400 miliónov, ktorá sa týka krúžkovného. 

Krúžkovné odložil a transformoval ho na peniaze v hotovosti. Keď smerácke vlády rodine s dvomi deťmi dávali 96 eur za prídavky a bonus, od 1. januára 2023 to bude o 300 eur viac. Takáto rodina bude dostávať 400 eur mesačne. Ešte za stranu Za ľudí dodávam, že sme sa nikdy nestretávali tajne s Kotlebom a ani sme s nimi nerokovali. V strane Za ľudí s fašistami nerokujeme. 

Keďže tu pán Sulík nie je, tak len dodám, že stretnutie s Kotlebom priznal, oľutoval a je z roku 2010. 

Je to jedno, ani pred desiatimi rokmi by mi nenapadlo stretnúť sa s pánom Kotlebom ani pánom Kočnerom. Kotleba bol fašista pred desiatimi rokmi, je fašista aj teraz. 

Sú fašisti aj tí, ktorí sa dostali do parlamentu na kandidátke ĽSNS?

Povedzte mi vy, kto sú fašisti.

Ja tu nie som nato, aby som odpovedal na otázky. Pýtam sa vás to na základe toho, že Igor Matovič ustál svoje odvolanie len preto, že poslanci Tomáš Taraba, Štefan Kuffa a Filip Kuffa nehlasovali. Je to spolupráca s fašistami?

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 122764 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Či koalícia prerokovala na koaličnej rade zákony tarabovcov. 
  • Či by Veronika Remišová pozvala na ministerstvo Tomáša Tarabu ako minister Karas.
  • Prečo je podľa Remišovej Matovič dobrý minister.
  • Kedy chce vláda oznámiť, ako bude postupovať v energetickej kríze.
  • Či Matovič hovoril pravdu, keď sa krátko pred odvolávaním pochválil miliardami z EÚ.
  • Či Za ľudí vstúpi do projektu Mikuláša Dzurindu. 
Domov
Zdieľať
Diskusia