Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová TASR
6. októbra 2022, 12:02
Čas čítania 0:38

Rakúsko predĺži kontroly na hraniciach so Slovenskom o 20 dní. Pridalo sa tak k Českej republike

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Chce zmariť biznis prevádzačom.

Rakúsko predĺži dočasné kontroly na hranici so Slovenskom o ďalších 20 dní, teda do 28. októbra. Oznámil to vo štvrtok rakúsky minister vnútra Gerhard Karner. Podľa Kronen Zeitung nasleduje Rakúsko kroky Českej republiky. 

Česko totiž predĺženie kontrol odôvodnilo zvýšenou nelegálnou migráciou. Česká vláda už v stredu informovala, že kontroly predĺžia. K 3. októbru sa na českých hraniciach policajtom podarilo odchytiť 33 prevádzačov, okrem polície však budú ďalších 20 dní hranice kontrolovať aj českí vojaci.

5. októbra 2022, 13:35 Čas čítania 0:54 Česko predlžuje kontroly na hraniciach o 20 dní. Štefan Hamran chce poslať policajtov na maďarsko-srbskú hranicu Česko predlžuje kontroly na hraniciach o 20 dní. Štefan Hamran chce poslať policajtov na maďarsko-srbskú hranicu

Rakúski predstavitelia sa obávajú, že prevádzači by sa mohli namiesto českej trasy preorientovať na Rakúsko. Tamojšia vláda preto považuje kontroly za „potrebné, aby udržateľne a konzistentne zmarili špinavý biznis prevádzačov“. Od minulého týždňa, keď kontroly na hraniciach s Rakúskom spustili, zatkli osem pašerákov, ktorí pašovali zo Slovenska do Rakúska. Rakúsko už niekoľko rokov robí kontroly na hraniciach s Maďarskom a Slovinskom.

Podľa ministra obrany Jaroslava Naďa nie je zatváranie hraníc dobrým riešením. „Hlavné riešenie je kontrolovať schengenskú hranicu. Najväčší nápor je na maďarsko-srbskej hranici,“ povedal Naď.

Späť
Zdieľať
Diskusia