Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. októbra 2022, 19:30
Čas čítania 3:56
Richard Balog

Odvážne športové línie aj luxus v pravom zmysle slova. Toto sú najoriginálnejšie tenisky z týždňov módy

Odvážne športové línie aj luxus v pravom zmysle slova. Toto sú najoriginálnejšie tenisky z týždňov módy
Zdroj: Getty Images/ Thierry Chesnot / Stringer
MÓDA MÓDA NAJZAUJÍMAVEJŠIE PÁRY TENISIEK
Uložiť Uložené

Fantázia módnych návrhárov nemá žiadne limity a siluety tenisiek z kolekcií určených na obdobie jar/leto 2023 sú toho dôkazom.

Týždne módy vo svetových metropolách sú udalosťami, na ktorých návrhári bojujú rôznymi spôsobmi o pozornosť divákov a médií. Inak to nebolo ani v rámci prehliadok kolekcií určených na obdobie jar/leto 2023, ktoré ponúkli množstvo nezabudnuteľných momentov a originálnych návrhov vrátane jedinečných párov tenisiek. Tým sme venovali dnešný článok. 

Tenisky sú fenoménom posledných rokov a priamoúmerná tomu je aj snaha dizajnérskych tímov predstaviť výnimočné siluety – či už v podobe vlastných modelov, alebo spoluprác so športovými výrobcami. 

Napríklad vedenie MM6 Maison Margiela ukázalo vlastnú víziu športových tenisiek s logom značky Salomon a dánska návrhárka Cecilie Bahnsen stavila na úpravu bežeckých siluet od Asics. Vyzdvihnúť musíme aj luxus v pravom zmysle slova v podaní módnych domov Off-White™, Balmain a Fendi.

Lepší obraz o všetkých uvedených vyhotoveniach získaš v nasledujúcich riadkoch. V ponuke obchodov budú čoskoro.

Odporúčané
Obleč sa v štýle trendu Old Money Aesthetic. Staromódnu atmosféru dotvárajú pleteniny, biele košele, čelenky aj mokasíny Obleč sa v štýle trendu Old Money Aesthetic. Staromódnu atmosféru dotvárajú pleteniny, biele košele, čelenky aj mokasíny 27. septembra 2022, 10:30

Cecilie Bahnsen x Asics

Najväčším teniskovým prekvapením z týždňov módy je spolupráca medzi návrhárkou Cecilie Bahnsen a značkou Asics. Výsledkom je sedem rozličných vyhotovení, respektíve úprav retro bežeckých modelov s označením GEL-1130 a GEL-1090.

Cecilie Bahnsen
Zdroj: Getty Images/Thierry Chesnot/Stringer

Bahnsen obe siluety doplnila o plastové prvky v podobe kvetinových motívov, ktoré prekrývajú priedušnú vrchnú časť zo syntetických vlákien. „Ide o tenisky určené pre všetkých – najmä v prípadoch, keď máte ráno beh, celý deň prácu a večer párty. Jeden pár topánok vás prevedie všetkým,“ opísala svoje dielo Bahnsen.

Na záver dodáme, že táto spolupráca je prekvapivá z hľadiska vzhľadu tenisiek, ale nie logiky, keďže ženy v Škandinávii nosia retro bežecké siluety často a s čímkoľvek vrátane elegantných modelov. Predpokladáme, že všetky vyhotovenia týchto krások budú vypredané za niekoľko minút od uvedenia do predaja.


 Off-White™

Značka Off-White™ predstavuje nové produkty aj po smrti svojho zakladateľa Virgila Abloha, v ktorého stopách, respektíve odkaze pokračuje návrhár Ib Kamara, a kolekcia určená na obdobie jar/leto 2023 priniesla viacero zaujímavých modelov vrátane obuvi.

Off-White™
Zdroj: Getty Images/Pascal Le Segretain/Staff

Najviac pozornosti si vyslúžili elegantné sandále na pružinových podpätkoch a tenisky v tmavomodrom farebnom vyhotovení. Kamara spoločne so svojím kreatívnym tímom upravil pôvodnú nízku verziu modelového radu Out Of Office, ktorému doprial niekoľko centimetrov navyše a zapínanie na suchý zips.

Plný počet bodov dávame aj kontrastnému bielemu prešívaniu bez ukončenia. Odhadujeme, že cena za jeden pár bude približne 500 eur.


 Chloé

Inak ako pozitívne nemôžeme ohodnotiť ani novinku z dielní módneho domu Chloé, keď kreatívna riaditeľka Gabriela Hearst predstavila svieži pár ženských tenisiek na vysokých platformách. Vysoká verzia siluety s názvom Nama rozžiarila prehliadkové mólo v Paríži a potešila aj mnohých zberateľov tenisiek.

Späť
Zdieľať
Diskusia