Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok vznikol vrámci mediálnej spolupráce s Red Bull.
5. októbra 2022, 15:30
Čas čítania 1:54

O titul Counter-Strike šampióna bojovalo 8 najlepších slovenských tímov. Víťazná dvojica si v Kodani zmeria sily s profesionálmi

O titul Counter-Strike šampióna bojovalo 8 najlepších slovenských tímov. Víťazná dvojica si v Kodani zmeria sily s profesionálmi
Zdroj: Red Bull Content Pool
ŠPORT E-ŠPORTY ELEKTRONICKÉ ŠPORTY (E-ŠPORTY) RED BULL
Uložiť Uložené

Národné finále sa konalo v bratislavskom Pontone, kde sa proti sebe postavili dvojčlenné tímy na piatich špeciálnych mapách.

Nedávne 10. výročie populárnej hry Counter-Strike: Global Offensive oslávil Red Bull usporiadaním e-športového turnaja Red Bull Flick. Nebol určený len pre profíkov, ale aj pre talentovaných amatérov, ktorí vďaka nemu dostali šancu ukázať svoje schopnosti.

Na národnom finále, ktoré sa konalo 1. októbra, bojovalo o titul Counter-Strike šampióna 8 najlepších tímov z dvoch predošlých lokálnych kvalifikácií. Postup do Kodane si svojou hrou zabezpečili chalani z 2K15-, keď počas polnočného Grand Finále zvíťazili nad tímom JakZaMlada. Ak ťa zaujímajú podmienky turnaja aj podrobnejšie informácie, detailne sme o tom písali tu.

Víťazný tím 2K15-.
Víťazný tím 2K15-. Zdroj: Filip Nagy /Red Bull Content Pool

Na špeciálnych mapách bola dôležitá spolupráca

Národné finále sa konalo v bratislavskom Pontone, kde sa proti sebe postavili dvojčlenné tímy na piatich špeciálnych mapách. Keďže boli mapy navrhnuté iba na tento turnaj, dvojice sa museli rýchlo prispôsobiť novému hernému prostrediu a zosúladiť so svojím herným partnerom, aby si dokázali ustrážiť pôdu pod nohami.

Vďaka novým prvkom a unikátnej mechanike týchto máp mohli mať hráči z hry úplne iný zážitok. A neužili si to len tí, ktorí súťažili, ale aj tí, ktorí turnaj sledovali online prostredníctvom streamu na Twitchi Red Bull Flick.

STREAM si môžeš pozrieť tu
Red Bull, CS:GO, ešporty
Zdroj: Filip Nagy /Red Bull Content Pool

Nechýbal ani zmiešaný tím

Favoriti turnaja to ani zďaleka nemali jednoduché a v úvode sa poniektorí z nich pri hre poriadne zapotili. Napokon sa však do najlepšej štvorky prebojovali tímy, od ktorých sa to viac-menej očakávalo. Svoje zastúpenie na Red Bull Flick mali aj ženy, avšak len v jednom zmiešanom tíme – Gort Esports. Dvojici z tohto tímu, Papizojtovi a Mafi, sa navyše podarilo potrápiť favorizovaný tím 2K15-, ktorý napokon vyhral celý turnaj.

Red Bull, CS:GO, ešporty
Zdroj: Filip Nagy /Red Bull Content Pool

Nebolo to jednoduché

„Je to úplne úžasné. Konečne si s Henkkym zahráme na nejakom veľkom stagei. Nonstop hrávame len lanky na CZ/SK, takže sa na to veľmi teším. Chcem poďakovať všetkým súperom, pretože boli skvelí a dnes sme to nemali vôbec jednoduché,“ povedal po turnaji naturaL, ktorý sa spolu so svojím herným partnerom HennkymG vo veľkom finále postavil proti tímu JakZaMlada. Ten tvorili osemnásťročný Sufy a devätnásťročný MatyOff.

Red Bull, CS:GO, ešporty
Zdroj: Filip Nagy /Red Bull Content Pool

„Ak si človek neverí, nemôže spraviť nič, a to platí aj v tejto hre,“ dodali chalani z víťazného tímu, keď si preberali svoju Red Bull Flick Trofej. Okrem nej si však domov odnášali aj zásobu Red Bull energie a výlet na Red Bull Flick Invitational v Dánsku, kde zabojujú o titul svetového šampióna.

Ako to bude vyzerať v Dánsku?

Víťazný tím postupuje na Red Bull Flick Invitational v Kodani. Ak tam naša slovenská dvojica uspeje v prvej fáze turnaja, bude si môcť ako jeden zo šiestich tímov zahrať na pódiu proti pozvaným profesionálom z celého sveta. Pre šestnásť najlepších tímov je pripravený prizepool 50 000 eur.

Red Bull, CS:GO, ešporty
Zdroj: Filip Nagy /Red Bull Content Pool

Ak si fanúšikom CS:GO a držíš slovenským víťazom palce aj v Dánsku, všetky ďalšie informácie sú na webe redbull.sk/flick, kde nájdeš aj celý report z Red Bull Flick Finále. A ak nechceš, aby ti unikli zaujímavé novinky, sleduj aj facebookový účet Red Bull Gaming.

viac info
Späť
Zdieľať
Diskusia