Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik TASR
3. októbra 2022, 0:14
Čas čítania 1:33

Aktualizované: Opitý šofér, ktorý vrazil do zastávky MHD v Bratislave, zabil najmenej 4 ľudí a 6 vážne zranil

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Po príchode na miesto udalosti museli vyslobodzovať osoby z vozidla aj spod vozidla.

Aktualizácia 3. októbra, 8.43 – Auto, ktoré spôsobilo tragédiu, údajne šoféroval otec so svojím synom. Otec bol pod vplyvom alkoholu a jeho syna so zranenou chrbticou po ošetrení previezli do nemocnice. 

Hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová dnes ráno informovala o tom, že si nehoda vyžiadala štyroch mŕtvych a šesť zranených. Napriek tomu, že starostka bratislavského Starého Mesta Zuzana Aufrichtová pôvodne informovala o piatich obetiach a desiatich vážne zranených, piatu obeť záchranári nepotvrdili. 

3. októbra 2022, 11:10 Čas čítania 2:37 Svedok tragédie na Zochovej prezradil Refresheru: Opitý vodič nebrzdil, do ľudí vrazil v 80- až 100-kilometrovej rýchlosti Svedok tragédie na Zochovej prezradil Refresheru: Opitý vodič nebrzdil, do ľudí vrazil v 80- až 100-kilometrovej rýchlosti

„Staromestská ulica dnes platí za aroganciu tú najvyššiu cenu. Zatiaľ päť obetí a desať mladých ľudí v kritickom stave je daň za omamné látky – alkohol a neprimeranú jazdu,“ uviedla Aufrichtová. Rodinám obetí vyjadrila sústrasť.

Na bratislavskej Zochovej ulici narazilo krátko po 22.15 h auto do zastávky mestskej hromadnej dopravy (MHD). Nehoda si podľa doterajších informácií vyžiadala štyroch mŕtvych a sedem zranených. Polícia a hasiči o tom informovali na sociálnej sieti.

Na bratislavskej Zochovej ulici narazilo v nedeľu 2. októbra 2022 krátko po 22.15 h auto do zastávky mestskej hromadnej dopravy. Nehoda si podľa doterajších informácií vyžiadala štyroch mŕtvych a sedem zranených.
Na bratislavskej Zochovej ulici narazilo v nedeľu 2. októbra 2022 krátko po 22.15 h auto do zastávky mestskej hromadnej dopravy. Nehoda si podľa doterajších informácií vyžiadala štyroch mŕtvych a sedem zranených. Zdroj: TASR/Alexandra Kubalová


„Podľa doterajších informácií vodič osobného motorového vozidla narazil do zastávky MHD, na ktorej sa v tom čase nachádzalo viacero osôb,“ uviedli policajti. Prezídium Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) priblížilo, že po príchode na miesto udalosti museli vyslobodzovať osoby z vozidla aj spod vozidla.


Na mieste zasahujú všetky záchranárske zložky. „Na mieste aktuálne vykonávame potrebné úkony. Hneď ako to situácia umožní, poskytneme bližšie informácie,“ doplnila polícia.

K tragickej nehode sa medzičasom vyjadril aj primátor Bratislavy Matúš Vallo. V statuse na Facebooku vyjadril úprimnú sústrasť pozostalým. „Vyjadrujem úprimnú sústrasť rodinám prevažne mladých ľudí, ktoré teraz iste prežívajú najťažšie chvíle v živote,“ napísal. Podľa všetkého mohli byť totiž medzi obeťami študenti, ktorí čakali na spoj na internáty do Mlynskej doliny.

Svedkovia nehody, ktorí sa v tom čase nachádzali v bezprostrednej blízkosti tragédie, na sociálnej sieti opisujú, že opitý vodič „akoby vôbec nebrzdil“ a jeho auto zastavilo až niekoľko desiatok metrov za zástavkou.

24. marca 2024, 6:20 Čas čítania 11:38 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí

„Vystúpil som z autobusu, veľmi pomaly som kráčal k tabuli odjazdov, o 5 – 10 sekúnd mi auto prefrčalo za chrbtom a, žiaľ, odhodilo ľudí navôkol. Pomáhali sme, ako sme vedeli. Nebudem to ďalej opisovať z úcty k ľuďom,“ vyjadril sa jeden zo svedkov nehody.

Ľútosť nad tragédiou vyjadril aj predseda parlamentu Boris Kollár. Zraneným zaželal skoré uzdravenie. „S hrôzou a zdesením som prijal túto správu. Opitý vodič vrazil do zastávky plnej ľudí. Musíme mať nulovú toleranciu k alkoholu za volantom,“ napísal na Facebooku.

Kollár vyjadril presvedčenie, že vodič nevyviazne len s podmienkou. „Zničil jednou nezodpovednosťou veľa osudov rodín,“ skonštatoval.

Späť
Zdieľať
Diskusia