Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR Viktor Kniš
2. októbra 2022, 9:03
Čas čítania 0:54

VIDEO: Fanúšikovia sa udusili alebo ich pošliapali. Najmenej 174 obetí si vyžiadali potýčky na futbalovom zápase v Indonézii

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Konflikt sa začal, keď tisícky fanúšikov Aremy po zápase vtrhli na hraciu plochu.

Najmenej 174 ľudí prišlo o život pri potýčkach, ktoré vypukli na zápase indonézskej futbalovej ligy medzi fanúšikmi tamojších futbalových tímov Arema a Persebaya Surabaya po tom, čo Arema prehrala 2 : 3. V noci na nedeľu o tom informovala miestna polícia, informuje BBC.


Šéf úradu verejného zdravotníctva v okrese Malang na indonézskom ostrove Jáva Wiyanto Wijoyo uviedol, že úrady sa stále snažia ustáliť skutočný počet obetí. Agentúra AP uviedla, že medzi obeťami nepokojov sa nachádzajú aj dvaja policajti.


Konflikt sa začal, keď tisícky fanúšikov Aremy po zápase vtrhli na hraciu plochu. Mnohí ľudia však prišli o život až vtedy, keď polícia začala na preplnené tribúny púšťať slzotvorný plyn, čo spôsobilo zmätok. Problém bol, že na štadióne bolo o niekoľko tisícok ľudí viac, než bola povolená kapacita.


Indonézsky futbalový zväz (PSSI) vyhlásil, že incident bude predmetom vyšetrovania. Na týždeň tiež pozastavil zápasy tamojšej futbalovej ligy.

Späť
Zdieľať
Diskusia