Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. októbra 2022, 16:30
Čas čítania 5:01
Dominik Vetrák

Rings of Power: Vieme, ako vznikol Mordor a kto a kde je Sauron? Nová časť mala skvelé súboje a atmosféru z Pána prsteňov

FILMY A SERIÁLY PÁN PRSTEŇOV – SERIÁL (RINGS OF POWER) RINGS OF POWER: VŠETKO, ČO POTREBUJEŠ VEDIEŤ O SERIÁLI
Uložiť Uložené

Čo všetko prezradila najnovšia časť seriálu Rings of Power?

Posledné dve epizódy Rings of Power boli nesmierne odlišné. Piata časť pokračovala v pomalom tempe a nekonečnom „intre“, ktoré nás má zoznámiť s postavami, všetkými potrebnými lokáciami a počas ktorého tvorcovia rozkladajú svoje figúrky na šachovnici. Trvá to však až príliš dlho. Nakoniec, Númenorčania sa iba tri epizódy rozhodovali, či vlastne pôjdu do Stredozeme.

Väčšina divákov si však nespomenie na to, prečo im to trvalo tak dlho a o čom dané epizódy vôbec boli. Seriál je totiž dejovo prázdny, aj keď určite nie nudný, a to vďaka krásnej prezentácii. Našťastie, v najnovšej epizóde sa to zmenilo, keďže tvorcovia razantne zrýchlili tempo a konečne ponúkli aj skvelé akčné scény, poriadne napätie a vynikajúci záver.

Odporúčané
V septembri vyšlo 5 vynikajúcich hier, ktoré majú lepšie hodnotenia ako väčšina titulov, ktoré si tento rok hral V septembri vyšlo 5 vynikajúcich hier, ktoré majú lepšie hodnotenia ako väčšina titulov, ktoré si tento rok hral 30. septembra 2022, 18:00

Konečne sme zo seriálu cítili poriadnu atmosféru ako z Pána prsteňov, a aj keď to stále nie je dokonalé, je to krok správnym smerom. Ostáva dúfať, že ďalšie série už nenakrútia tak nezáživne a v extrémne pomalom tempe. 

Ak si ešte najnovšiu časť nevidel a nechceš si skaziť prekvapenie, ďalej nečítaj, v texte sú spoilery.

Rings of Power | Pán prsteňov | Prstene moci | Lotr | Lord of the Rings | Prsteny moci
Zdroj: Amazon Prime Video

Príchod Númenoru do Stredozeme

Kráľovná regentka, Isildur a spol. si to načasovali výborne. Nezáleží na tom, že Arondira a jeho ľudských priateľov našli na prvý pokus v celých Južných krajoch, ani že sa počet ich vojakov z 300 scvrkol na možno 100 (a následne ešte menej, keď dorazili do dediny). V recenzii sa (ne)veľkoleposti seriálu, ktorého výroba stála pol miliardy dolárov, pričom to tak nevyzerá, budeme venovať dostatočne. 

Teraz je pre nás však dôležité to, že jazda rytierov vyzerala na obrazovke fakt efektne, aj keď by sa možno hodilo menej spomaľovacích záberov (respektíve žiadne). Na to, aby sa seriál vyrovnal filmom a mohli by sme túto jazdu aspoň prirovnávať k Rohirrimskej jazde, by ho museli robiť talentovanejší a skúsenejší tvorcovia.

Aj napriek tomu však celú epizódu musíme pochváliť, keďže bolo vidieť, že si na nej dali záležať a výsledkom je jedna z najlepších, ak nie najlepšia epizóda celého seriálu.

Odporúčané
Finále Rings of Power odhalilo, kto je Sauron a kto je mysteriózny mág, ktorý spadol z nebies Finále Rings of Power odhalilo, kto je Sauron a kto je mysteriózny mág, ktorý spadol z nebies 17. októbra 2022, 10:23

Mala skvelú atmosféru, chvályhodné herecké výkony a podarené akčné scény, pri ktorých sa filmári nespoliehali iba na efektné tasenie mečov, ale aj na šikovné taktické útoky a pasce na oboch stranách. Trochu akurát zamrzelo, že niektoré boli predvídateľné, čo platí na ďalšie udalosti tejto časti (to, kto prežije, kto zomrie a ako sa to stane...).

Rings of Power | Pán prsteňov | Prstene moci | Lotr | Lord of the Rings | Prsteny moci
Zdroj: Amazon Prime Video

Zaujímavé je, že sme ešte poriadne nevideli bojovať Isildura, a keď si to tak vezmeme, tak ani Galadriel (okrem prvej časti). V novej epizóde sa viac-menej len vyhýbala šípom a kopijam. Okrem Arondira sa tak s nikým nemôžeme zblížiť spôsobom, akým to pre diváka dokážu spraviť len bojové scény plné napätia a bolesti, ktoré postavy musia trpieť v snahe dosiahnuť svoj cieľ. 

Adar prezradil, čo sa stalo so Sauronom

Môžeme mu však veriť? Galadriel mu rozhodne nedôveruje a veľmi ani my. Nakoniec, prečo by sa tak nahneval pri tom, keď mu ľudia prišli slúžiť s tým, že je Sauron a sú mu zaviazaní?

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 122367 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Kto a kde je Sauron.
  • Čo sa skrýva za identitou Halbranda.
  • Videli sme vznik Mordoru?
Domov
Zdieľať
Diskusia