Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
27. septembra 2022, 13:48
Čas čítania 0:38

Vláda navrhla nového kandidáta na ministra školstva. Ján Horecký v minulosti protestoval proti právam LGBTI

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Premiér Eduard Heger navrhol prezidentke Zuzane Čaputovej nového kandidáta na post ministra školstva.

Ján Horecký je pedagóg a v minulosti pôsobil ako predseda Združenia katolíckych škôl Slovenska. Takisto je aktívny v kresťanských kruhoch. Na post ministra školstva ho navrhol prezidentke Zuzane Čaputovej premiér Eduard Heger, píšu TV noviny

Horecký v roku 2014 vystúpil na proteste proti návrhu Akčného plánu pre LGBTI ľudí na roky 2016 až 2019. Návrh mal podporiť práva LGBTI ľudí na Slovensku.

„Gejovia a lesby, ako aj bisexuálni a transrodoví ľudia po stáročia boli a naďalej sú vystavení a vystavené homofóbii, transfóbii a iným formám neznášanlivosti a diskriminácie, nezriedka aj vo vlastnej rodine, a to vrátane kriminalizácie, marginalizácie, sociálneho vylúčenia a násilia na základe sexuálnej orientácie alebo rodovej identity, a teda sú potrebné určité opatrenia na zabezpečenie plnohodnotného využívania ľudských práv týmito osobami,“ písalo sa v dokumente, ktorý Horecký kritizoval.

Okrem toho bol obvinený z trestného činu všeobecného ohrozenia. V roku 2015, keď bol riaditeľom Základnej školy sv. Františka z Assisi v Bratislave, počas zimy usmrtil jedného zo žiakov školy strom.

Domov
Zdieľať
Diskusia