Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
26. septembra 2022, 19:31
Čas čítania 1:13

Novinár Marek Vagovič vysvetľuje kauzu s požičaným autom NAKA, v ktorom brali Kaliňáka: Políciu som požiadal oficiálnou cestou

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Novinár Marek Vagovič tvrdí, že policajti mu ponúkli techniku na základe oficiálnej žiadosti podobne ako iným tvorcom.

Marek Vagovič na Facebooku vysvetľuje kauzu týkajúcu sa trailera na svoju pripravovanú knihu. Portál Plus 7 dní ešte minulý týždeň zverejnil informáciu, že novinár má v krátkom filme požičané aj auto Národnej kriminálnej agentúry, v ktorom prevážali obvineného exministra vnútra Roberta Kaliňáka. Vagovič síce dostal priestor na vyjadrenie, ale nevyužil ho s dodatkom, že ide o jeho súkromné aktivity, ktoré nemusia nikoho zaujímať. 

Kauza od minulého týždňa nabrala na obrátkach, informáciu totiž prebrali aj ďalšie médiá. Vagovič si priznal chybu a za emotívne správanie sa ospravedlnil. „Touto cestou sa chcem ospravedlniť všetkým, ktorým sa moje doterajšie reakcie javili ako arogantné alebo nedostatočné. Aj ja som len človek, občas reagujem emotívne. V tomto prípade sa mi to vypomstilo,“ napísal v statuse s tým, že niektoré jeho reakcie na novinárske otázky sa do článkov ani nedostali. 

Dodáva, že nemal zlé úmysly, len nesprávne vyhodnotil situáciu. 

Marek Vagovič
Zdroj: Marek Vagovič archív

Po vydaní knihy bude niektorým horúco

Marek Vagovič tvrdí, že o spoluprácu s Policajným zborom SR požiadal štandardnou cestou, na základe oficiálnej písomnej žiadosti. „Polícia mi vyhovela podobne ako v iných prípadoch, keď boli jej ľudia, respektíve technika využité pri nakrúcaní celovečerných filmov alebo seriálov. Konkrétne napríklad Čiara alebo Amnestie,“ povedal novinár. 

24. marca 2024, 6:20 Čas čítania 11:38 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí

Zároveň dodal, že spôsob medializácie kauzy vníma ako „cielený útok mafie“. V knihe podľa svojich slov opisuje fungovanie mafiánskeho štátu na základe rozhovorov s ľuďmi z vnútra systému vrátane orgánov činných v trestnom konaní. „Pri koncipovaní knihy som hovoril aj s vyšetrovateľmi, prokurátormi a sudcami. Strach má veľké oči, zatemňuje myseľ a často vedie k skratovým reakciám. Mnohí cítia, že po vydaní knihy im bude ešte poriadne horúco.“

Vagovič je autorom kníh Vlastnou hlavou, v ktorých opisuje fungovanie Slovenska za vlád Smeru-SD. Podrobnejšie sa v nich venuje kauzám najmä v súvislosti s Robertom Ficom. 

Marek Vagovič nedávno odišiel z portálu Aktuality.sk, kde viedol investigatívny tím, do ktorého patril aj Ján Kuciak. 

Domov
Zdieľať
Diskusia