Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok vznikol v rámci mediálnej spolupráce so spoločnosťou TV Markíza.
27. septembra 2022, 17:30
Čas čítania 2:20
Sponzorovaný obsah

V kaviarni vedľa gymnázia pracuje sexuálny predátor. Seriáloví študenti z Pána profesora sa vzbúrili

FILMY A SERIÁLY NOVÉ SERIÁLY PÁN PROFESOR TELEVÍZIA MARKÍZA
Uložiť Uložené

Prezradíme ti, čo uvidíš v najnovšej epizóde obľúbeného seriálu.

Už sme zvyknutí, že Pán profesor rieši náročné témy. Ani najnovšia epizóda nebude výnimkou, pretože sa zaoberá témou sexuálneho násilia. Svoj debut v seriáli zažije Tadeáš Bolo (Félix). Je postavený pred náročnú hereckú úlohu, pretože stvárňuje študenta, ktorému zavraždili sestru.

Samo sa snaží Félixovi pomôcť. Situácia sa vystupňuje natoľko, že náš obľúbený pán profesor skončí s nožom zapichnutým v bruchu. Pri natáčaní tejto scény dokonca potreboval kaskadéra, a tak ho na chvíľu zaskočil Roman Jurkovič, ktorý patrí medzi špičku vo svojom odbore. Roman nám priblížil, ako natáčanie takýchto scén prebieha. 

Ako to celé dopadne, zistíš už dnes večer na Markíze o 20.30 h. Ak horíš nedočkavosťou, na Voyo si premiérovú epizódu môžeš pozrieť už teraz.

pozri si novú časť
pán profesor
Zdroj: TV Markíza

Samo skončil v kaluži krvi

Tomáš Maštalír, ktorý stváňuje profesora Sama Vozára, na tento kaskadérsky kúsok využil dabléra Romana Jurkoviča. Zaujímalo nás, ako natáčanie takejto scény prebieha. Roman potvrdil, že divák je svedkom optického klamu. „Na pľaci boli maskérky, ktoré mi nalepili hadičku s krvou, to sme použili na detail. Krv dodala efekt toho, že Samo bol dobodaný, aj napriek tomu, že ostrie noža bolo šikmo priložené na mojom tele a odtiaľ pretekala krv. V tomto prípade sme kamerovým trikom zakryli čepeľ, spustili krv a zahrali pohyb. Zvyšok scény dokončil Tomáš.“

 

Na fotografii môžeš vidieť Tomáša Maštalíra s kaskadérom Romanom Jurkovičom.
Na fotografii môžeš vidieť Tomáša Maštalíra s kaskadérom Romanom Jurkovičom. Zdroj: TV Markíza

Aj keď scéna, ktorú uvidíš v seriáli Pán profesor, je pre kaskadéra nenáročná, Roman má za sebou aj komplikovanejšie výzvy. Jeho práca je rôznorodá, točil už výškové pády, horenie, prevracanie koní, zrážky s autami či lietanie vo vysokých výškach. „I keď to na kamere vyzerá nebezpečne, v konečnom dôsledku je to pripravené tak, aby to bezpečné bolo. Napríklad pri bitkách sa navzájom nedotýkame, nedávame si ,do zubov‘ a pri všetkom používame chrániče. Len čo padáme z výšok, disponujeme zariadeniami, ktoré nás zabrzdia, alebo padáme do krabíc či airbagu. Aj scény so samotnými hercami sú prichystané.“

Hlavnou zásadou kaskadérskej práce je „safety first“. Roman hovorí, že v rámci svojej práce je zodpovedný nielen za kaskadérov, ale aj za štáb. Ak sa náhodu nachádzajú na riskantných miestach, istia aj štáb. 

Samo sa dostal do náročnej situácie kvôli svojmu študentovi Félixovi, ktorého stvárnil Tadeáš Bolo. Na rozdiel od niektorých kolegov zo seriálu Tadeáš už má s herectvom skúsenosti. V minulosti sa objavil na divadelných doskách. Tadeáša sme sa spýtali, v čom vidí najväčší rozdiel medzi javiskom a kamerou. „Človek trochu inak rozkladá svoju energiu, keď má pred sebou päťsto párov očí a keď má pred sebou iba jedno oko – oko kamery. Myslím si, že najdôležitejšie je uvedomiť si, ako nám to raz hovoril pedagóg Dano Fischer, že ak je raz niečo pravda, tak je to pravda. A keď sa herec jednoducho o ňu snaží, či sa mu to podarí na javisku, alebo pred kamerou, tak to skrátka funguje.“

pán profesor
Zdroj: TV Markíza

Tadeáš sa pred scénami snažil dlhšie popremýšľať, čo je to za stav, ktorý prežíval seriálový Félix. „Dal som priestor svojej predstavivosti aj niektorým svojim buď zažitým, alebo odpozorovaným emóciám, ktoré tak nejak v sebe nosím. A, samozrejme, celý výkon musí byť podčiarknutý empatiou.“ Vo svojom živote má Tadeáš s Félixom iba málo spoločného, no stiahol si hudbu, ktorú v seriáli jeho postava so svojou kapelou robí. 

Myslíš si, že zvládne Félix prekonať emočnú záťaž, ktorú si nesie po smrti svojej sestry? Skončí Samo v kritickom stave a urobí to niečo s jeho vzťahom s Klaudiou? Všetky otázky, ktoré sa ti môzu vynoriť v hlave, zodpovie najnovšia epizóda Pána profesora už dnes o 20.30 h na Markíze. Nezabudni, že na Voyo si ju môžeš pozrieť už teraz.

zisti, ako to celé dopadne

Domov
Zdieľať
Diskusia