Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík TASR
26. septembra 2022, 13:07
Čas čítania 0:33

Strelec z Iževska mal tričko s nacistickým symbolom. Na škole, kde vraždil, kedysi študoval

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené

Motív páchateľa nie je aktuálne známy.

Na škole v ruskom Iževsku dnes vraždil 34-ročný Arťom Kazancev, ktorý na škole ako dieťa študoval. S informáciou o identite masového vraha prišiel Vyšetrovací výbor Ruskej federácie (Sledkom). Podľa videa zverejneného vyšetrovacím výborom mal strelec na sebe kuklu a tričko s nacistickým symbolom, uvádza BBC.

Útočník bol ozbrojený dvojicou pištolí a množstvom munície. Zbrane namieril nielen proti učiteľom, ale aj na ochrankárov a žiakov. Dokopy zabil najmenej 13 ľudí vrátane 7 detí. Podľa BBC je zranených 21 osôb. Počet obetí tak môže stále stúpať.

Úrady už oficiálne potvrdili, že Kazancev po útoku spáchal v jednej z tried samovraždu. V Udmurtskej republike kvôli ucteniu obetí vyhlásili trojdňový smútok.

26. septembra 2022, 10:31 Čas čítania 0:34 Streľba v ruskej škole: Útočník zabil 13 ľudí vrátane detí Streľba v ruskej škole: Útočník zabil 13 ľudí vrátane detí
Späť
Zdieľať
Diskusia