Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
28. septembra 2022, 9:30
Čas čítania 4:33
Denisa Šútorová

Trblietavé a matné nechty sú na ústupe, zažiariš s odtieňmi nude a francúzskou manikúrou. Toto sú horúce nechtové trendy roka 2022

Trblietavé a matné nechty sú na ústupe, zažiariš s odtieňmi nude a francúzskou manikúrou. Toto sú horúce nechtové trendy roka 2022
Zdroj: Instagram/Lily James
MÓDA KOZMETIKA A STAROSTLIVOSŤ O KOŽU MÓDA TRENDY
Uložiť Uložené

Nielen vo vlasových trendoch sa v roku 2022 vraciame k prirodzenosti. Prečítaj si, či ešte zažiariš s dlhými nechtami a ako na francúzsku manikúru.

O tom, že upravené nechty sú jedným z najlepších doplnkov outfitu, vedia svoje nielen v Hollywoode, ale aj u nás. Dokonalá manikúra ti dokáže oživiť outfit, no môže pôsobiť aj elegantne, a keď chceš, aj celkom nenápadne. Svetové trendy z červených kobercov, ale aj virálne hity Instagramu či Tiktoku ovládli rok 2022 a ženy majú veľmi špecifickú predstavu o tom, ako má vyzerať ich manikúra.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by DNJ Beauty (@dnjbeauty)

Za to, že dnes bratislavské salóny krásy, ale aj nechtové štúdiá praskajú vo švíkoch, môže jednoznačne gél lak, ktorým docieliš nielen dokonalý, ale aj trvácny vzhľad. Podľa manikérky Maríny zo salónu Sakurami by sa tento rok malo narábať opatrne najmä s trblietkami. Menej je viac.

„Takisto nie je v trende kombinovanie viacerých farieb a krikľavé odtiene oranžovej či červenej,“ povedala pre Refresher. Majiteľka salóna krásy DNA Karolína Volkov k ustupujúcim trendom zaradila aj matné nechty. „Odišli rovnako rýchlo ako prišli. My ženy máme predsa radšej lesk, nechty tak vyzerajú vitálnejšie a zdravšie,“ hovorí.

Odporúčané
Chiara Ferragni: jedna z najvplyvnejších influenceriek na svete prichádza o reputáciu. Koľko si pýta za jeden príspevok? Chiara Ferragni: jedna z najvplyvnejších influenceriek na svete prichádza o reputáciu. Koľko si pýta za jeden príspevok? 14. apríla 2024, 9:30

Spýtali sme sa jej aj na to, ako je na tom v roku 2022 francúzska manikúra a čo si štýlové Slovenky žiadajú najviac. V článku sa dozvieš aj to, ktorému nechtovému trendu podľahla Rihanna, čím spôsobila šialenstvo Hailey Bieber, ktorými trendmi nič nepokazíš a ktorým by si rozhodne mala povedať áno.

V Refresheri ťa pravidelne informujeme o aktuálnych trendoch v móde aj starostlivosti o zovňajšok. Prinášame lifestylové témy a články s odborníkmi vo svojej oblasti. Staň sa členom klubu REFRESHER+ a všetky články si prečítaj bez obmedzení.

1. Perleťové „donutové“ nechty à la Hailey Bieber 

O Hailey Bieber sa dá hovoriť ako o fashionistke, ktorá vie poblázniť davy. Nielenže ukázala stovky spôsobov, ako nastajlovať crop top, a dokázala, že trendom roka je jednoduchý ulízaný drdol, internet pobláznila aj svojimi nechtami. Perleťovodúhová manikúra s trefným názvom „Glazed Donut“ sa stala virálnou práve vďaka nej. Vytvorí sa celkom jednoducho nanesením priehľadného gélového podkladového laku, ktorý sa neskôr prekryje chrómovým práškom. Konečný výsledok pripomína neodolateľnú polevu na pravom americkom donute.

Glazed donut nechty sa stali virálnymi vďaka Hailey Bieber. Nosiť ich môžeš v rôznych farebných paletách.
Glazed donut nechty sa stali virálnymi vďaka Hailey Bieber. Nosiť ich môžeš v rôznych farebných paletách. Zdroj: Instagram/Zola Ganzorigt, Instagram/Hailey Bieber

Medze sa nekladú ani pri farebnej palete, aj keď pôvodný trend sa začal bledoružovým odtieňom. Hailey nedávno zverejnila dizajn pripomínajúci čokoládovú polevu, ktorý dokonale zladíš k jesennému outfitu. Tiktokeri sa idú potrhať, aby tieto nechty vyskúšali aj na sebe. Jedna z nich napísala: „Moja životná filozofia je jednoduchá, čokoľvek robí Hailey Bieber... robím aj ja.“

Odporúčané
Podpätky, legíny či tangáče. Toto sú ikony ženského šatníka, ktoré pôvodne vznikli pre mužov Podpätky, legíny či tangáče. Toto sú ikony ženského šatníka, ktoré pôvodne vznikli pre mužov 9. apríla 2024, 14:30

Osobná nechtová stylistka Hailey Zola Ganzorigt hovorí: „Úspech tejto manikúry spočíva v tom, že je taká jednoduchá a vyzerá skvele na všetkých tvaroch aj dĺžkach nechtov.“ V nasledujúcom videu ti ukáže, ako si ju celkom jednoducho urobíš aj doma. 


2. Tmavé a zemité jesenné odtiene nielen na jeseň

„S prichádzajúcim obdobím jesene si klientky vyberajú nechty s jednoduchým dizajnom a najmä tmavými farbami, ako sú červená, bordová či hnedá,“ hovorí Marína zo salónu Sakurami. Jednofarebné bázy ladia s nenápadným svetrom či vlneným kabátom. Jesenné teplé tóny ťa na prvý pohľad zahrejú a nič nepokazíš ani tmavozelenou, modrou, medenou, olivovou a kaki, ktorú zbožňuje aj Selena Gomez. Na záver je tu aj čierna, ktorá pri správnej dĺžke a tvare nechtov vyzerá veľmi elegantne. 

Jesenná farebná paleta môže oživiť tvoj outfit počas celého roka.
Jesenná farebná paleta môže oživiť tvoj outfit počas celého roka. Zdroj: Instagram/Lily James

Táto farebná paleta manikúry sa však bezprostredne nemusí riadiť len jesennou sezónou. Menované odtiene totiž môžu pôsobiť ako doplnok trochu extravagantnejšieho outfitu alebo odvážnejšieho líčenia. Inšpiráciou môže byť herečka Lily James, ktorá výraznú čokoládovú manikúru zladila k mejkapu a šatám na odovzdávanie cien Emmy 2022.


3. Manikúru v nude odtieni by ti schválila aj Zendaya

„Klasické odtiene nude v manikúre nikdy nevyjdú z módy!“ hovorí spoluzakladateľka a vedúca značky starostlivosti o nechty TenoverTen Nadine Abramcyk. Podľa nej sa v roku 2022 veľa zákazníkov rozhodlo dať prednosť tomuto typu manikúry pred výraznejšími odtieňmi. TZR zároveň označil nude manikúru za trend roka všetkých IT girls a hodí sa rovnako milovníčkam minimalizmu, ako aj extravagancie.

Nude manikúru zvolila aj Zendaya na odozdávanie cien Emmy 2022.
Nude manikúru zvolila aj Zendaya na odozdávanie cien Emmy 2022. Zdroj: Getty Images/Photo by Frazer Harrison

Nude manikúru schvaľuje aj Zendaya, ktorá ju zvolila k svojmu looku na odovzdávanie cien Emmy 2022, kde vyhrala v kategórii najlepšia herečka. Vďaka jemnej manikúre tak hviezda Euphorie dovolila vyniknúť nádhernej čiernej róbe inšpirovanej Grace Kelly a výrazným šperkom. Nude nechty nedávno predviedla aj Margot Robbie v šou Jimmyho Fallona a niekoľkokrát aj Kourtney Kardashian Barker v kampani pre svoju značku Poosh.

4. Francúzska manikúra: na prvý pohľad klasika, môžeš ju však mať na niekoľko spôsobov

Azda neexistuje žena, ktorá aspoň raz za život nepodľahla čaru francúzskej manikúry. Tento rok ovládla Oscary, ale aj prehliadku Michaela Korsa, kde sa ňou pochválili Gigi aj Kendall.

Gigi sa pochválila francúzskou manikúrou na prehliadke Michaela Korsa.
Gigi sa pochválila francúzskou manikúrou na prehliadke Michaela Korsa. Zdroj: Instagram/Jin Soon Choi

Podľa Karolíny Volkov je francúzska manikúra nadčasová a zrejme nikdy nevyjde z módy. Ako nám prezradila, tento trend je žiadaný každý rok a jeho sila spočíva v tom, že sa v ňom ženy cítia najprirodzenejšie. Navyše je praktický, keďže odrasty takmer vôbec nie je vidieť. „Nielen že je francúzska manikúra populárna, ale stále sa vymýšľajú jej nové variácie a stvárnenia – napríklad farebné či glitrové zakončenie namiesto typického bieleho,“ hovorí majiteľka známeho salóna.

Odporúčané
Anonymne ukrývajú po celom Slovensku peniaze. Kto stojí za profilom Cash Catch a prečo ich kritizujú? (ROZHOVOR) Anonymne ukrývajú po celom Slovensku peniaze. Kto stojí za profilom Cash Catch a prečo ich kritizujú? (ROZHOVOR) 8. apríla 2024, 14:30

Okrem toho sa dá prispôsobiť rôznym tvarom či dĺžkam nechtov. Na prvý pohľad klasika, v skutočnosti však nekladie medze experimentovaniu. Pravú „francúzsku“ obľubuje aj Meghan Fox či Vanessa Hudgens, no a ako inak, aj Emily v Paríži, ktorú stvárňuje Lily Collins.

Trendom roka je francúzska manikúra s rôznymi variáciami.
Trendom roka je francúzska manikúra s rôznymi variáciami. Zdroj: Instagram/dnjbeauty

5. Minimalistické kreslenie na nechty a personalizácia sú späť

Kvetovaný dizajn v béžových odtieňoch od celebritnej manikérky Nails by Mei pred pár týždňami predviedla aj Blake Lively, ktorá ho zladila k zlatým flitrovaným šatám. Nielen v hollywoodskych kruhoch, ale aj u Sloveniek je personalizácia nechtov momentálne jedným z najväčších trendov.

Podľa Karolíny Volkov sa do módy vracia aj kreslenie na nechty. „Samozrejme, v oveľa minimalistickejšom štýle ako kedysi. Naturálne nechty v béžových a ružových odtieňoch sa zdobia geometrickými tvarmi alebo už spomínanými farebnými variáciami francúzskej manikúry,“ povedala pre Refresher. 

Trendom tohto roka sú geometrické tvary aj personalizácia nechtov.
Trendom tohto roka sú geometrické tvary aj personalizácia nechtov. Zdroj: Instagram/heluviee

6. Prirodzenosť vo farbách aj dĺžke nechtov

V roku 2022 zažívajú svoj comeback aj kratšie nechty. „Krátke nechty sú v súlade so súčasnou estetikou,“ hovorí nechtová stylistka herečky Blake Lively Vanessa Sanchez McCullough. Krátke nechty sú podľa nej dôkazom toho, že menej je niekedy viac a aj nenápadná manikúra môže vyzerať dobre. Karolína Volkov nám povedala, že klientky si v salóne DNA čoraz častejšie žiadajú upravovať nechty do ich prirodzenej dĺžky. 

Blake Lively tento rok volí krátšie nechty s prirodzenými farbami.
Blake Lively tento rok volí krátšie nechty s prirodzenými farbami. Zdroj: Instagram/Elle Gerstein


7. O dokonalú manikúru sa ti postará gél lak

Dobrý pocit z čerstvo spravenej manikúry niekedy netrvá dlho. Všetko dokáže pokaziť jeden jediný hmat či zips na rifliach. Praktickým a veľmi trendy spôsobom, ako dosiahnuť doslova perfektnú manikúru, sa stal gél lak. Dosiahneš ním všetky už spomínané efekty, ktoré milujú Hailey, Addison Rae či Dua Lipa.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Thuy Nguyen (@thuybnguyen)

V tejto technike ide o nanášanie laku so špeciálnym zložením, ktorý skôr ako obyčajný lak pripomína gél a takisto sa nanáša v hrubších vrstvách. Okrem toho, že ním dosiahneš výrazné farby a dokonalý lesk, vďaka špeciálnym UV lampám tvoja manikúra vydrží dlhšie. Vzhľadom na odrastanie ti vydrží približne dva a pol týždňa, avšak predstav si tú bezstarostnosť, keď sa cestou do práce nebudeš musieť rozčuľovať nad olúpaným lakom.

Domov
Zdieľať
Diskusia