Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Glidy.
26. septembra 2022, 7:45
Čas čítania 2:32
Sponzorovaný obsah

Mileniáli a domáce práce – užitočné tipy

ZAUJÍMAVOSTI BÝVANIE TIPY A TRIKY
Uložiť Uložené

Vlastné bývanie a jeho nástrahy.

Poznáš Pytagorovu vetu, hovoríš 3 jazykmi, vieš zmiešať kyselinu chlorovodíkovú s hydroxidom sodným a dokážeš sa orientovať v cudzom meste. Keď ťa však prekvapí rozliate víno na koberci či umývanie okien, pomáhaš si googlením. Asi nám dáš za pravdu, že dnešná spoločnosť sa od éry našich rodičov značne posunula. 

Už dávno neplatí, že domáce majstrovanie, remeslá a domáce práce zvláda automaticky každý z nás. Kedysi boli tieto veci podmienkou vydaja či bežnou rutinou, dnes už to však až také samozrejmé nie je.

Zažili sme to asi všetci, a tých, ktorí nevedia, o čom je reč, to ešte čaká. V istom štádiu života sa rozhodneš opustiť rodičov a zistíš, že prať všetko oblečenie spolu nie je veľmi ekonomické, že zavesiť obraz môže trvať trošku dlhšie, ako si čakal, a upratovanie nie je automatická vec. Dobrou správou je, že tieto naše „nedostatky“ postrehlo pár šikovných ľudí, ktorí sa rozhodli, že ostatným pomôžu zvládnuť domáce práce

V tomto článku ti ponúkame užitočné tipy, vďaka ktorým môže aj mileniál zvládnuť domáce práce ľavou zadnou a poradiť si v chúlostivých situáciách, ako sú tieto:

Včera si robil s chalanmi párty, dnes sa má vrátiť tvoja frajerka

V situáciách, ako je táto, by sme si asi všetci priali vzájomné porozumenie a empatiu svojich kamošov. Česť výnimkám, ak po párty zbieraš prázdne fľaše, umývaš riad alebo čistíš koberce. Určite by si však ocenil pomoc. Najmä ak ani tebe nie je práve najlepšie a gauč v obývačke vyzerá, že to tak ľahko nerozchodí.

Odporúčané
Menšie sťahovanie v Bratislave: Ako ho zvládnuť efektívne? Menšie sťahovanie v Bratislave: Ako ho zvládnuť efektívne? 2. apríla 2024, 16:30

Vidíš sa v tom alebo nie? V podstate je to jedno, pretože asi každá sedačka zakúsila od pukancov cez pizzu, rozliaty čaj, víno alebo pomrvenú čokoládu kadečo. Ocenil by si pomoc? Zavolaj si Jovitep, ktorí majú tepovanie kobercov a sedačiek v malíčku. Ako bonus môžeš získať status čistotného frajera, ktorý sa stará o svoju domácnosť.

Tvoj byt vyzerá ako zo socíku, ale na lepší nemáš peniaze

via GIPHY

Retro je vkusné, prečo nie, ale chcelo by to pár úprav. Každý sa chce predsa doma cítiť dobre. Asi je to viac otázka pre nežnejšie pohlavie, ale určite sa nájdu aj muži, ktorí vnímajú estetický deficit svojho bývania. Keďže všetci poznáme to čarovné slovo, ktoré začína na „in“ a končí na „flácia“, máš naše plné porozumenie. Možno by tvoje socíkovské bývanie vyriešilo pár súčasných prvkov.

Čo tak vymeniť tapety za tehlové obklady? Toto riešenie je moderné, trvácne a zároveň je to nadčasový kúsok, ktorý dodá miestnosti štýl. Podstatná informácia pre mladých kutilov je, že tehlový obklad si môžete vyskladať, ako chcete, a tiež existujú aj jednoduchšie riešenia, napríklad tehlové platne.

Medzi 20. a 30. rokom života si zistil jednu zásadnú vec

Bolo to asi podobné sklamanie, ako keď ti rodičia povedali, že darčeky nenosí Ježiško. Ale nikdy sa nezmienili o tom, že keď sa osamostatníš, tak tvoj nový bejvák bude potrebovať pravidelne tvoju pozornosť a dotyk saponátu. Povysávať a umyť riad je skrátka málo. Domáce práce zahŕňajú široké spektrum činností. Zvlášť socíkovské byty si vyžadujú extra pozornosť, lebo často nevieš, kto ich obýval pred tebou, a tak nie je práve od veci investovať do hĺbkového čistenia a využiť aj profi upratovanie domácnosti.

via GIPHY

Byt či nebyt? To je otázka

Bývanie je otázkou peňazí, súkromia aj povinností. Vieš, ako si sníval v detstve, že budeš mať dom s bazénom? Teraz bývaš v byte na 7. poschodí so zvukovou kulisou susedských prípadov a od bazénu ťa delí cesta MHD. Nevadí, má to aj svetlé stránky. Napríklad ti odpadá veľa domácich prác a to sa dnes ráta. Nemusíš sa starať o čistenie fasády, strihanie kríkov, kosenie trávy alebo okopávanie zeleniny. A ruku na srdce, občas nestíhaš udržiavať ani ten trojizbák, tak čo by si si počal s domom?

Odporúčané
Mladí Slováci nám prezradili, koľko platia za prenájom bytu: „Bývať sám je v dnešnej dobe luxus“ (Anketa) Mladí Slováci nám prezradili, koľko platia za prenájom bytu: „Bývať sám je v dnešnej dobe luxus“ (Anketa) 2. apríla 2024, 11:30

Keďže sa hovorí, že čistota je pol života, veríme, že využiješ všetky možnosti, ktoré dnešná doba ponúka, a tento múdry výrok prenesieš aj do svojho života.

Späť
Zdieľať
Diskusia