Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. septembra 2022, 20:15
Čas čítania 1:09
Daniel Mikolášik

Timothée Chalamet je prvým mužom na titulke britského Vogue za 106 rokov jeho existencie

Timothée Chalamet je prvým mužom na titulke britského Vogue za 106 rokov jeho existencie
Zdroj: Mike Coppola/FilmMagic
OSOBNOSTI TIMOTHÉE CHALAMET SPRÁVY ZO SVETA VOGUE
Uložiť Uložené

Americký herec s francúzskymi koreňmi v rozhovore hovorí o osude, móde a o tom, aké je to mať starú dušu.

Timothée Chalamet sa stal prvým mužom, ktorý sa objavil samostatne na obálke britského vydania prestížneho magazínu Vogue. Je to totiž vôbec prvýkrát v 106-ročnej histórii britskej mutácie známeho magazínu, keď na obálke hviezdi sólo muž.

Historicky prvým mužom, ktorý bol odfotený na obálke britského Vogue bol v roku 1970 Helmut Berger, no nebol tam sám. Vtedajšie júlové vydanie zdobil spoločne s Marisou Berensonovou. Neskôr sa objavili ešte ďalší, no nikdy nie samostatne.

Šéfredaktor magazínu Edward Enninful, ktorý s hercom viedol rozhovor, opisuje šarm 26-ročnej filmovej hviezdy ako "Timothée efekt". „Je všade, očarí fanúšikov, režisérov, kolegov hercov, módne domy a teraz aj britský Vogue,“ píše o ňom magazín.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa British Vogue (@britishvogue)

Americký herec s francúzskzmi koreňmi v rozhovore hovorí o osude, móde a o tom, aké je to mať starú dušu. Svet je podľa neho príliš beznádejný na to, aby odpovedal na otázky, na ktoré nemá odpovede. „Vždy sa pýtaju: ‚Kto si?‘ ‚Vieš, kto si?‘ Je možné, že nie. Si kapitánom svojho osudu. Pán svojho osudu a kapitán svojej duše,“ opisuje v rozhovore.

Odporúčané
Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok 15. marca 2024, 13:47

Spomína napríklad aj na to, ako sa v roku 2018 prvýkrát stretol s Leonardom DiCapriom. Starší kolega mu vtedy vraj odovzdal svoje kariérne pravidlo: „Žiadne tvrdé drogy a žiadne filmy o superhrdinoch.“ Prezrádza tiež, ako už v tínedžerskom veku sníval o hereckej kariére alebo ako sa zľakol toho, keď sa vo svete objavila pandémia koronavírusu a začal byť viac pokorný.

Chalameta nafotil prestížny módny fotograf Steven Meisel. Enninful, ktorý okrem rozhovoru robil aj styling, hovoril, že herec mal na sebe aj modely zo ženských kolekcií a pri výbere outfitov sa inšpiroval jeho rolou v novom filme Bones & All.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa British Vogue (@britishvogue)

Domov
Zdieľať
Diskusia