Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer TASR
9. septembra 2022, 17:07
Čas čítania 0:48

Vodiča, ktorý v Holandsku zabil 6 ľudí vrátane tehotnej ženy, poslal súd na slobodu. Pravdepodobne mal epileptický záchvat

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Vodiča, ktorý v Holandsku zabil 6 ľudí vrátane tehotnej ženy, poslal súd na slobodu. Pravdepodobne mal epileptický záchvat
Zdroj: Pexels/Towfiqu barbhuiya/volně k užití

Prokuratúra sa voči rozhodnutiu odvolala. Obáva sa, že vodič spôsobí ďalšiu nehodu.

Holandský súd prepustil z väzby vodiča, ktorý narazil kamiónom do davu ľudí na oslave. Muž pri nehode z 27. augusta v holandskej obci Nieuw Beijerland usmrtil šiestich ľudí vrátane ženy, ktorá mala čoskoro porodiť. Ďalších sedem ľudí utrpelo zranenia.

Podľa rozhodnutia súdu v Rotterdame je španielsky vodič naďalej podozrivý z trestného činu, nemusí však už zotrvať vo vyšetrovacej väzbe a môže sa vrátiť domov. Jeho obhajca povedal, že vodič mohol mať epileptický záchvat, keďže si nepamätá podrobnosti o nehode a záchvaty mal už aj predtým. Muž vraj dodržiaval pokyny lekára a bral zodpovedne lieky.

Prokuratúra sa chce proti rozhodnutiu odvolať. Vodič by mal podľa nej ostať vo väzbe aj pre možnosť, že spôsobí ďalšiu nehodu. Vodičovi ihneď po nehode odobrali vodičský preukaz a musí reagovať na každú správu od polície a prokuratúry v Holandsku a Španielsku.

27. októbra 2023, 12:00 Čas čítania 3:00 Farba tvojho oblečenia ti vie zachrániť život. Toto sú dôvody, prečo na výbere outfitu naozaj záleží Farba tvojho oblečenia ti vie zachrániť život. Toto sú dôvody, prečo na výbere outfitu naozaj záleží

Podľa prokuratúry nebude vyšetrovanie v dohľadnom čase ukončené. „Stále čakáme na ďalšie krvné testy a lekárske údaje zo Španielska, aby sme určili, či mohol zohrať úlohu zdravotný stav alebo lieky. Podľa holandských zákonov nemá človek užívajúci lieky proti epilepsii právo šoférovať nákladné auto ani autobus, keďže niektoré protiepileptické liečivá bránia v riadení úžitkových vozidiel.

Domov
Zdieľať
Diskusia