Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
4. septembra 2022, 14:30
Čas čítania 6:47
Daniel Mikolášik

Kto je miliónový tiktoker Adrián Figa? Šíri hoaxy, podporuje Putina a na krku má obvinenie z pedofílie

Kto je miliónový tiktoker Adrián Figa? Šíri hoaxy, podporuje Putina a na krku má obvinenie z pedofílie
Zdroj: TikTok (@zomriuzpls, @adrianoofigoo)
OSOBNOSTI INFLUENCERI PEDOFÍLIA SPEVÁCI A SPEVÁČKY TIKTOK
Uložiť Uložené

Figa nie je len nevinný spievajúci tiktoker. Jeho údajná komunikácia s maloletými dievčatami, ktorá vykazuje znaky sexuálneho predátorstva, či sústavné zdieľanie dezinformácií a podpora prokremeľskej propagandy môžu byť omnoho nebezpečnejšie.

Na Tiktoku má takmer 90-tisíc sledovateľov a na niektorých videách má aj miliónové pozretia. Preslávil sa najmä vďaka bizarným a infantilným videám, kde spieva o Pigi čaji či kukurici v konzerve. Nie každý jeho sledovateľ je však aj jeho fanúšikom. Mnohí ho sledujú len z recesie a v komentároch si z neho uťahujú.

Pri jeho vystupovaní na sociálnych sieťach sa však vynárajú otázky a pochybnosti o jeho psychickom zdraví. Na jednom zo živých vysielaní na Tiktoku tvrdil, že je mentálne úplne v poriadku a nikdy mu nediagnostikovali žiadnu poruchu. Je preto možné, že skrátka len pochopil jednoduchý kľúč k úspechu na Tiktoku a všetky jeho bizarné videá sú súčasťou premyslenej stratégie, ako vyvolať čo najväčšie interakcie, aby sa jeho tvorba šírila.

Jeho videá sú nevinné. Omnoho nebezpečnejšia môže byť jeho údajná komunikácia s maloletými dievčatami, ktorá vykazuje znaky sexuálneho predátorstva na internete, či sústavné zdieľanie dezinformácií, podpora prokremeľskej propagandy či sympatizovanie s fašistami. 

Odporúčané
Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) 20. apríla 2024, 9:30

Kto je v skutočnosti Adrián Figa, na ktorého sa posledné týždne valia obvinenia z pedofílie, a ako sa dostal medzi najsledovanejších Slovákov na Tiktoku?

Adriána Figu sme oslovili a ponúkli mu možnosť vyjadriť sa do článku. Túto ponuku však odignoroval.

Kariéru odštartoval v telke, všetkých päť pokusov sa však skončilo fiaskom

Adrián Figa, ktorý na internete vystupuje pod pseudonymom @adrianoofigoo, sa prvýkrát verejnosti predstavil ešte v roku 2017 na obrazovkách TV JOJ v rámci zoznamovacej šou Take me out. V nej vystúpil ako prostoreký a energický mladý muž so svojimi abstraktnými umeleckými výkonmi. Dievčatám najprv zatancoval a potom zaspieval pieseň Láska moja od skupiny Elán.

Adrián Figa v zoznamovacej šou Take me out.
Adrián Figa v zoznamovacej šou Take me out. Zdroj: TV JOJ

Síce sa mu nepodarilo zaujať ani jednu z tridsiatich žien hľadajúcich partnera, no šťastie v šoubiznise skúšal aj naďalej. O rok neskôr sa totiž ako 24-ročný predajca prírodnej kozmetiky objavil v talentovej šou Česko Slovensko má talent na obrazovkách rovnakej televízie.

V súťaži sa porotcov snažil zaujať individualistickým podaním skladby Love song od Paľa Haberu. To sa mu však nepodarilo, po niekoľkých sekundách jeho vystúpenie ukončil zvuk troch X, čo znamenalo, že v kastingu nepostupuje. Ani tento neúspech ho neodradil a v roku 2019 sa v talentovej šou objavil opäť.

Odporúčané
Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6? Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6? 19. apríla 2024, 14:30

„Minulý rok som dopadol nie zle, ale nepostúpil som. Aj z neúspechu sa môže človek učiť, keď budem na sebe pracovať. Mám stále nové nápady. Odvtedy som začal skladať vlastné piesne, zatiaľ som ich zložil jedenásť,“ povedal Figa počas jeho druhého ČSMT kastingu.

Počas neho vylial srdce svojej platonickej láske – speváčke Sime Magušinovej (rod. Martausovej) vlastnou skladbou Snívaj o mne, ktorú jej venoval. Hoci tentoraz uňho porotcovia videli spevácky posun a dvaja z nich ho dokonca chceli poslať do ďalšieho kola, na postup to opäť nestačilo.

Jeho štvrtý neúspešný pokus presadiť sa v šoubiznise bol v roku 2020 v speváckej súťaži Superstar na obrazovkách televízie Markíza. Opäť sa prezentoval svojou vlastnou tvorbou a opäť neúspešne. „Spevák z teba nikdy nebude. Nemáš hlas, nemáš intonáciu,“ povedal mu na kastingu porotca Paľo Habera.


Adrián však s verdiktom poroty nesúhlasil. „Sklamalo ma to, že by som mal prestať so spevom. S tým nesúhlasím, samozrejme. Spev som aj vyštudoval. Aj keď som nepostúpil, chcem ľuďom ukázať, že na to mám a že ešte budú o mne počuť,“ odkázal suverénne.

Figa však aj napriek tomu skúšal šťastie, niektorí ho prirovnávali k legendárnemu Jozefovi Pátrovičovi. Piaty pokus presadiť sa v telke nastal minulý rok, opäť v Superstar. Tentoraz už ako 27-ročný pestovateľ citrusov zaspieval skladbu Unikát z repertoára Márie Čírovej. Z kastingového kola však opäť nepostúpil.

Odporúčané
Vilda Šír: Som tanečník s podnikateľským duchom. Na moje kurzy chodia právničky aj lekárky, tancom sa dá živiť (Rozhovor) Vilda Šír: Som tanečník s podnikateľským duchom. Na moje kurzy chodia právničky aj lekárky, tancom sa dá živiť (Rozhovor) 18. apríla 2024, 9:30

Naposledy sa Figa mihol vo vysielaní TV JOJ počas šou Bez servítky, kde počas programu jedného z účastníkov spoločne s kamarátom Marošom, ktorý vystupuje pod prezývkou Jeffy Boy, zaspievali hit Lady Carneval od Karla Gotta. Program sa však skončil fiaskom a jeden z účinkujúcich sa dokonca rozhodol odísť z miestnosti. 

Rusofil, ktorý má záľubu v meteorológii a šírení hoaxov

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 120662 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako sa z amatérskeho meteorológa stal priaznivec Vladimira Putina.
  • Prečo na neho upozornila stránka polície Hoaxy a podvody.
  • Prečo chodil na covid protesty a ku ktorému extrémistickému hnutiu má blízko.
  • S akými videami sa snaží preraziť a prečo ho obviňujú z pedofílie.
Domov
Zdieľať
Diskusia