Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
27. augusta 2022, 12:53
Čas čítania 0:50

Austrálsky klub bude vyhadzovať každého, kto si obzerá iných návštevníkov bez ich súhlasu. Považuje to za sexuálne obťažovanie

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené
Austrálsky klub bude vyhadzovať každého, kto si obzerá iných návštevníkov bez ich súhlasu. Považuje to za sexuálne obťažovanie
Zdroj: Unsplash/Alexander Popov/volně k užití

Klub takto bojuje proti nechcenej pozornosti cudzích ľudí.

Austrálsky Klub 77 nachádzajúci sa vo štvrti Darlinghurst v Sydney zaviedol rázne opatrenia, ktoré majú zamedziť akémukoľvek sexuálnemu či inému nechcenému obťažovaniu v jeho priestoroch. Vyhodia každého, kto bude „vtieravo zízať“ na iných návštevníkov klubu bez ich súhlasu.

Ako informujú ABC News, v klube budú viacerí ochrankári bezpečnostnej služby oblečení v dobre viditeľnej ružovej veste, na ktorých sa návštevník môže obrátiť v prípade, že sa cítia obťažovaní.

Opatreniami chce nočný klub dosiahnuť nulovú toleranciu obťažovania a nechcenej pozornosti cudzích ľudí a takisto eliminovať incidenty, ku ktorým v minulosti dochádzalo. K sociálnym interakciám dochádzať môže, no obe strany by podľa vyhlásenia klubu mali vysloviť vzájomný súhlas.

„To platí aj vtedy, keď sa napríklad na niekoho pozeráte z diaľky. Pokiaľ je pozornosť, ktorú niekomu venujete, nechcená, považuje sa za obťažovanie,“ vysvetlil pre ABC spolumajiteľ klubu Dane Gorrel. „Obťažovanie je veľký problém, ktorý sa deje na celom svete, najmä na takýchto miestach. Snažíme sa byť preto o krok vpred,“ dodal.

„Ak dostaneme oznámenie o akomkoľvek správaní, ktoré niekomu spôsobuje nepríjemné pocity, nahlásená osoba bude vyvedená a privoláme políciu,“ uzavrel Gorrel. Nové prísne pravidlá myslia vážne. Odvolávajú sa aj na Austrálsku komisiu pre ľudské práva, podľa ktorej je zízanie na postavu inej osoby príkladom sexuálneho obťažovania.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Club 77 (@club77sydney)

Anketa:
Privítal by si takéto pravidlo aj v slovenských kluboch?
Okamžite.
Nikdy.
Okamžite.
19 %
Nikdy.
81 %
Domov
Zdieľať
Diskusia