Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. augusta 2022, 13:53
Čas čítania 0:38
Jakub Paulík

Čína cenzurovala animovaný film Mimoni. Superzloducha chytila polícia a skončil vo väzení

Čína cenzurovala animovaný film Mimoni. Superzloducha chytila polícia a skončil vo väzení
Zdroj: Universal Pictures
FILMY A SERIÁLY ČÍNA MIMONI 2: ZLODUCH PRICHÁDZA SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Ďalší čínsky „šťastný koniec“.

Pozor, článok obsahuje spoilery z filmu Mimoni 2: Zloduch prichádza.

Čína v rámci premietania v kinách upravila záver animovaného filmu Mimoni 2: Zloduch prichádza. V dodatku, ktorý diváci videli v závere, superzloducha Wilda Knucklesa chytila polícia a skončil na 20 rokov za mrežami, informuje BBC s odkazom na používateľov sociálnej siete Weibo.

Druhý superzloduch Gru, známy z predošlých filmov, sa vrátil k svojej rodine a jeho „najväčším úspechom sa stala výchova troch detí“. V pravej verzii, naopak, obaja zloduchovia vyhrajú nad spravodlivosťou a naďalej pokračujú v zločineckej činnosti. Tento variant sa však, zdá sa, režimu v Číne nepozdáva.

Animák Mimoni 2: Zloduch prichádza nie je pritom prvým prípadom, keď Čína cenzurovala filmy, v ktorých diváci mohli vidieť nepotrestaných zločincov. Urobila tak napríklad pri kultovom Klube bitkárov. V dodatku na konci filmu uviedli, že hlavný hrdina skončil v rukách polície a súd ho neskôr poslal na liečenie. „V Číne na každého čaká šťastný koniec,“ komentoval sarkasticky cenzúru autor knižnej predlohy Chuck Palahniuk.

Anketa:
Ktorý záver Mimoni 2: Zloduch prichádza sa ti viac páči?
Pôvodný.
Čínsky.
Pôvodný.
77 %
251 Hlasov
Čínsky.
23 %
73 Hlasov
Späť
Zdieľať
Diskusia