Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. augusta 2022, 14:30
Čas čítania 9:18
Daniel Mikolášik

Roman pracuje pre Jaka Paula: V jeho vile v Portoriku som po večeroch písal dizertačku do školy. Celebritné párty ma nebavia

Roman pracuje pre Jaka Paula: V jeho vile v Portoriku som po večeroch písal dizertačku do školy. Celebritné párty ma nebavia
Zdroj: Instagram/@jakepaul, archív Romana Kelemena
REFRESHER JAKE PAUL VIDEO
Uložiť Uložené

Jake mi dôveroval natoľko, že mi požičal svoje špeciálne SUV. Bolo to prvé auto, ktoré som v živote šoféroval, prezrádza v rozhovore slovenský filmár Roman Kelemen.

„Jake mi dôveruje, ale tú dôveru som si musel získať. On ma nepoznal, nevedel, kto som. Najprv si ťa čekuje a analyzuje. Jeho hlava funguje ako nejaký extrémny počítač. Videl, že každý deň makám, a keď som mu potom pustil výsledok, tak sa mu to veľmi páčilo. On vníma pracovitých ľudí a veľmi si ich váži,“ prezrádza Roman, prezývaný Kelo.

Roman Kelemen je špičkový slovenský filmár a nový člen najužšieho tímu, ktorý spolupracuje s jedným z najznámejších svetových youtuberov Jakom Paulom. Pre americkú hviezdu pracuje ako dvorný strihač. Okrem toho však stál aj za významnými slovenskými projektmi, ako napríklad dokumentom o Rytmusovi s názvom Tempos alebo The Sailor, ktorý v USA vyhral cenu za najlepší dokumentárny film.

V rozhovore sa dozvieš, prečo po príchode do Jakovej vily v Portoriku zostal sám, ako vyzeralo ich prvé stretnutie, ako oddychoval v Jakovom špeciálne upravenom aute, aký je Jake v súkromí, koľko Jake platí zamestnancom, ako vyzeral jeho bežný deň v Portoriku, čo mu na videá povedal šéfkuchár Conora McGregora alebo aj to, prečo si s Jakom za tri mesiace neurobil žiadnu fotku.

Roman Kelemen kelo jake paul strihač
Zdroj: Refresher/Jakub Ondejka

V Refresheri ti pravidelne prinášame rozhovory s úspešnými a inšpiratívnymi Slovákmi, ktorí sa presadili v zahraničí. Ak chceš podporiť naše úsilie neustále skvalitňovať obsah a získať neobmedzený prístup k článkom, pridaj sa do klubu Refresher+

Je ťažké dostať sa do tímu Jaka Paula?

Myslím si, že dosť ťažké. Na takúto príležitosť čakajú tisícky strihačov a kameramanov z celého sveta. Aj Jon (Jon Marianek, aktuálny brand a content manager Jaka Paula pochádzajúci z Česka, pozn. red.) mi povedal, že dostať sa do jeho úzkej blízkosti je takmer nemožné. Musíš byť veľmi dobrý v tom, čo robíš, a ani to veľakrát nestačí.

Teba si však spočiatku vybral Jon, ktorý vtedy hľadal strihača.

Áno, vyhlásil výzvu, do ktorej sa prihlásil výber približne tritisíc strihačov z Česka a zo Slovenska. Z nich si chcel Jon vybrať jedného pre svoj kanál. Nakoniec sa mu najviac páčil môj edit a len tak medzi rečou spomenul, že aj Jake hľadá strihača, tak ma k nemu rovno dohodil. Bola to v podstate úplná náhoda.

Priletel som do Portorika a zostal som v Jakovej vile sám. Pocity boli strašne zvláštne. Stále som nemohol uveriť tomu, že sa to fakt deje.

Ako si na to reagoval?

Zostal som chvíľu ticho, pretože som nevedel, ako na to reagovať. Absolútne som to nečakal. Opýtal sa ma, či by som za nimi mohol priletieť do Portorika, a ja som neváhal. Povedal som, že kedykoľvek. Pokojne aj na druhý deň.

Odporúčané
Jon Marianek: Z Hero Hero budem čoskoro zarábať 100 000 € mesačne. Jakea Paula raz zoberiem do Česka na dedinské hody (Rozhovor) Jon Marianek: Z Hero Hero budem čoskoro zarábať 100 000 € mesačne. Jakea Paula raz zoberiem do Česka na dedinské hody (Rozhovor) 1. novembra 2023, 16:30

Ale tá komunikácia s nimi je pomerne netradičná, hocikedy mi neodpísali aj niekoľko týždňov, keďže riešia milión iných a prioritnejších vecí, takže ja som si spočiatku poriadne ani nebol istý, či to vôbec platí. Čakal som len na to, kedy príde odpoveď, že môžem priletieť.

Súkromná helikoptéra v Portoriku.
Súkromná helikoptéra v Portoriku. Zdroj: archív Romana Kelemena

Priletel si do Portorika a zostal si vo vile sám, pretože celý tím práve vtedy odišiel do New Yorku. Aký to bol pocit byť vo vile Jaka Paula úplne sám?

Pocity boli strašne zvláštne. Stále som nemohol uveriť tomu, že sa to fakt deje. Ja som bol ubytovaný v menšej samostatnej vile vedľa hlavnej vily, kde býva Jake. Tam som však chodil prakticky každý deň. Pracoval som v strižni, pod ktorou sa nachádza fitko, a k Jakovi sme si chodili hlavne oddýchnuť, pozrieť si NBA, filmy. Jeho kuchár nám tam varil, skrátka sa tam chodilo felliť. A keď Jake odišiel, strihal som uňho doma, lebo tam bol lepší internet.

Zo šoférovania Jakovho auta som mal brutálny strach. To bolo obrovské a drahé SUV, v ničom podobnom som predtým nikdy nesedel. Povedal som, že sa radšej budem voziť na golfovom vozíku, ale ten sa pokazil, takže som sa musel prispôsobiť.

Celú vilu si mal teda pre seba.

V podstate áno, hoci ja som sa hlavne sústredil na ten strih, no občas som tak precitol a uvedomil si, že kde vlastne som, že vedľa mňa leží pes Jaka Paula a že mám k dispozícii celú jeho vilu. Bol to zaujímavý pocit.

Roman Kelemen jake paul strihač
Zdroj: archív Romana Kelemena

Ako vyzeralo vaše prvé stretnutie?

Prvé stretnutie bolo veľmi príjemné a kamarátske. Bolo to v jeho posilňovni v Portoriku, kde má svoj tréningový kemp a kde sa pripravuje na boxerské zápasy. Prišiel som za ním a myslel som si, že sa budeme rozprávať o práci, ale len sme si podali ruky, privítal ma, dali sme nejaký small talk, pustila sa hudba a všetci začali trénovať. Tak som začal cvičiť s nimi, aj keď som tam ani nemal veci na cvičenie. (smiech) Ale prispôsobil som sa.

Aký veľký je Jakov tím?

Ten hlavný tím najbližších ľudí tvorí približne desať členov a pozostáva zo strihača – mňa –, z brand a content manažéra Jona, hlavného manažéra, dvoch kameramanov, fotografa, šéfkuchára a trénerov. On má samostatných trénerov na box, na strečing, na meditovanie a podobne. 

Prvé auto, ktoré si šoféroval po tom, čo ti dali vodičák, bola práve Jakova špeciálne upravená Toyota Tacoma. Nemal si z toho strach?

Mal som brutálny strach. (smiech) To bolo obrovské a drahé auto, v ničom podobnom som predtým nikdy nesedel. Najprv som sa mu snažil vyhýbať. Povedal som, že sa radšej budem voziť na golfovom vozítu, ale ten sa pokazil, takže som sa musel prispôsobiť. Skočil som do toho ako do vody a naučil som sa plávať.

Špeciálne upravená Toyota Tacoma na mieru pre Jaka Paula, na ktorej sa Roman vozil v Portoriku.
Špeciálne upravená Toyota Tacoma na mieru pre Jaka Paula, na ktorej sa Roman vozil v Portoriku. Zdroj: archív Romana Kelemena

Bol aj nejaký škrabanec?

Našťastie nie. Paradoxne sa mi s ním po čase šoférovalo veľmi dobre, pretože má veľké kolesá, takže ani necítiš, keď je krivý terén alebo nejaké diery na ceste. A navyše malo brutálny zvukový systém, takže som v ňom hocikedy len tak polhodinu sedel na parkovisku a počúval Cigánsky sen. (smiech)

Jake si ťa čekuje a analyzuje. Jeho hlava funguje ako nejaký extrémny počítač.

Špeciálne upravená Toyota Tacoma na mieru pre Jaka Paula pred jeho niekdajšou vilou v Calabasas (Los Angeles).
Špeciálne upravená Toyota Tacoma na mieru pre Jaka Paula pred jeho niekdajšou vilou v Calabasas (Los Angeles). Zdroj: Youtube/Jake Paul

Asi je medzi vami veľká dôvera...

Teraz už áno, ale musel som si ju získať, pretože on ma nepoznal, nevedel, kto som. On si ťa čekuje a analyzuje. Jeho hlava funguje ako nejaký extrémny počítač. Spočiatku si ma zavolal len v rámci skúšobného procesu a poriadne ani nevedeli, čo chcú robiť, tak som si to zobral do vlastnej réžie. Jake videl, že každý deň makám, a keď som mu potom pustil výsledok, tak sa mu to veľmi páčilo a odvtedy si ma začal ceniť o to viac. On vníma pracovitých ľudí a veľmi si ich váži.

V čom ťa Jake prekvapil po tom, čo si ho spoznal? Aký je v súkromí?

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 120180 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Koľko Jake platí zamestnancom.
  • Ako vyzeral Romanov bežný deň v Portoriku.
  • Ktoré hviezdy stretol.
  • Čo mu na videá povedal šéfkuchár Conora McGregora.
  • Či sa pracuje lepšie s Rytmusom alebo s Jakom Paulom.
  • Akú významnú svetovú cenu vyhral s dokumentárnym filmom.
  • Prečo si s Jakom za tri mesiace neurobil žiadnu fotku.
Späť
Zdieľať
Diskusia