Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ilona Hobzová Adam Novosad
21. augusta 2022, 11:44
Čas čítania 1:18

Fínky na internet pridávajú videá z večierkov, aby podporili premiérku Sannu Marinovú. Aj my sa vieme baviť, odkazujú

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Fínky na internet pridávajú videá z večierkov, aby podporili premiérku Sannu Marinovú. Aj my sa vieme baviť, odkazujú
Zdroj: TASR/AP

Okrem ľudí na sociálnych sieťach sa Sanny Marinovej zastal napríklad poľský premiér.

Stovky fínskych obyvateliek pridali na sociálne siete videá, na ktorých tancujú a užívajú si párty a večierky. Rozhodli sa tým podporiť premiérku Sannu Marinovú, uvádza The Guardian.Marinová čelí kritike opozície po tom, čo ju uniknuté video zachytilo, ako tancuje na večierku. Opozícia od nej dokonca vyžadovala test na drogy.

19. augusta 2022, 18:03 Čas čítania 0:30 Fínska premiérka absolvovala test na drogy po tom, čo čelila kritike pre video z párty Fínska premiérka absolvovala test na drogy po tom, čo čelila kritike pre video z párty

#solidaritywithsanna

Fínky hromadne pridávajú videá, na ktorých tancujú a zabávajú sa s priateľmi. K videám pridávajú hashtag Solidarita so Sannou. Videá zaplavili Twitter, ale objavili sa už aj na ďalších sociálnych sieťach ako Facebook a Instagram. Okrem Fínok začali vlastné videá s hashtagom pridávať ženy z celého sveta, popularitu získala napríklad kompilácia videí z Dánska.

Predseda opozičnej strany Riikka Purra vyzval premiérku, aby sa dobrovoľne podrobila testu na na drogy, a uviedol, že nad premiérkou visí „tieň pochybností“.

„Tancovala som, spievala a zabávala sa. Úplne legálne veci. A nikdy som nebola v situácii, keď by som videla alebo vedela o tom, že ostatní užívajú drogy,“ reagovala premiérka na kritiku opozície. „Mám rodinný život, mám pracovný život a mám voľný čas, ktorý trávim so svojimi priateľmi. V podstate rovnako ako mnoho ľudí v mojom veku,“ povedala novinárom.

20. augusta 2022, 9:51 Čas čítania 0:45 Poľský premiér podporil fínsku kolegyňu v kauze párty videa: Sanna Marinová má právo na viac finlandie, jej krajina vstúpi do NATO Poľský premiér podporil fínsku kolegyňu v kauze párty videa: Sanna Marinová má právo na viac finlandie, jej krajina vstúpi do NATO

Test na drogy politička podstúpila v sobotu, výsledky by mali byť známe do týždňa. Marinová vopred deklarovala, že ilegálne drogy nikdy nebrala a sobotná noc nijako nenarušila jej schopnosť vykonávať oficiálne povinnosti. 

Sannu Marinovú okrem ľudí na sociálnych sieťach podporil aj poľský premiér Mateusz Morawiecki. „Premiérka má dôvod byť šťastná, pretože Fínsko vstupuje do NATO. (...) Takže pokiaľ premiérka Fínska pri tejto príležitosti vypila o trochu viac finlandie, a preto tancovala, nie je na tom nič hrozné,“ povedal Morawiecki.

Domov
Zdieľať
Diskusia