Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Jana Chovancová
19. augusta 2022, 19:06
Čas čítania 0:50

Andrew Tate má ban na Facebooku aj Instagrame

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Andrew Tate má ban na Facebooku aj Instagrame
Zdroj: Andrew Tate

V čase odstránenia jeho účtu ho na Instagrame sledovalo 4,7 milióna ľudí.

Spoločnosť Meta zakázala pre porušenie pravidiel influencerovi Andrewovi Tatovi prístup na Facebook a Instagram, informuje BBC.

V čase odstránenia jeho účtu ho na Instagrame sledovalo 4,7 milióna ľudí. Meta uviedla, že kickboxerskú hviezdu odstránila zo svojich platforiem pre porušenie svojich zásad. Ďalšie podrobnosti neposkytla a ani samotný Andrew sa k zákazu zatiaľ nevyjadril. 

Andrew sa stal hrozbou pre mladých 

Za svoje komentáre si vyslúžil kritiku na internete najmä od britskej ochranárskej skupiny Hope Not Hate, ktorá najnovší zákaz privítala.

Joe Mulhall, riaditeľ výskumu v tejto skupine, uviedol, že pán Tate „predstavuje skutočnú hrozbu pre mladých mužov a radikalizuje ich smerom k extrémizmu mizogýnii, rasizmu a homofóbii“.

Preslávil sa v televíznej šou

Bývalý kickboxer sa preslávil v roku 2016, keď bol vyradený z televíznej šou Big Brother pre video, na ktorom podľa všetkého napadol ženu. Twitter mu následne zakázal prístup za výrok, že ženy by mali „niesť zodpovednosť“ za to, že boli sexuálne napadnuté.

V čase odstránenia zo šou Big Brother uviedol, že video bolo zostrihané, a označil ho za „totálnu lož, ktorá sa z neho snaží urobiť niečo zlé“.

Čo na to odborníci?

Podľa nich môže Andrew za to, že dospievajúci muži prejavujú toxický sexizmus. Niekoľko súkromných škôl v Austrálii zaznamenalo prípady extrémneho sexistického správania, ktorého pôvodom sú vraj práve videá kontroverzného influencera.

Domov
Zdieľať
Diskusia