Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
19. augusta 2022, 13:44
Čas čítania 0:29

Cena bitcoinu sa za pár hodín výrazne prepadla. Dotkla sa mesačného minima

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Presné dôvody tentokrát nie sú známe, zatiaľ to však vyzerá na hry veľkých investorov, ktorí chceli vystrašiť ľudí „stávkujúcich“ na rast ceny.

Európski investori sa prebudili do „červeného rána“. Cena najväčšej kryptomeny bitcoin sa výrazne prepadla, keď za niekoľko desiatok minút stratila na cene o približne 8 percent. Cena sa na chvíľu prepadla na mesačné minimum pod 21 500 dolárov. Mnohí zároveň využili príležitosť na nákup.

Podľa odborníkov nie je dôvod poklesu ceny kryptomeny známy. Pravdepodobné je, že najmä veľkí investori sa rozhodli „vymazať“ tých, ktorí stávkovali na zvyšovanie ceny – tzv. long pozície. 

Prepad mal vplyv aj na zvyšok kryptomenového trhu a bitcoin so sebou už tradične stiahol aj tokeny s výrazne menším trhovým podielom. Tie sa najčastejšie prepadajú ešte oveľa rýchlejšie kvôli panike na trhu. Druhá najväčšia kryptomena ethereum v rovnakom čase spadla o viac ako päť percent tesne nad psychologickú hodnotu 1 700 dolárov. 

Trading View
Zdroj: Trading View
Späť
Zdieľať
Diskusia