Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. septembra 2022, 21:13
Čas čítania 2:48
redakcia

Ako zarobiť peniaze navyše: Vedľajší príjem ti môže aj zaistiť auto

Ako zarobiť peniaze navyše: Vedľajší príjem ti môže aj zaistiť auto
Zdroj: Unsplash/Magnet.me
ZAUJÍMAVOSTI FINANCIE
Uložiť Uložené

Pozri sa na spôsoby, ako zarobiť peniaze bez nutnosti hľadať si ďalšiu prácu.

Možno si šetríš na vysnívanú dovolenku, nový mobil alebo potrebuješ zrekonštruovať bývanie. Tak či onak, nejaké to euro navyše sa hodí vždy. Máme pre teba tipy na privyrobenie, ktoré zvládneš pri práci aj štúdiu. Niekedy nie je nutné hľadať ďalšie zamestnanie, stačí trocha nápaditosti. Zarábať ti môžu tvoje koníčky aj veci, ktoré máš doma.

Požičiavaj veci za poplatok

Vlastníš auto, ktoré ti väčšinu času stojí v garáži alebo pred domom? Požičaj ho za dohodnutú cenu niekomu, kto ho potrebuje. Rovnako môžeš za poplatok požičať bicykel, elektrickú kolobežku, potreby do domácnosti, dokonca aj Playstation. Veci, na ktoré sa ti doma väčšinu času iba práši, tí môžu prinášať pravidelný príjem, tak prečo to nevyužiť?

Ponúkni svoje know-how

Každý človek je v niečom dobrý. Spomeň si, čo ti šlo v škole najviac. Máš talent na jazyky? Staň sa lektorom a začni organizovať pravidelné hodiny, či už osobne, alebo formou videohovorov. Ide ti matematika? Môžeš doučovať mladších študentov a spolužiakov za hodinovú sadzbu. Na internete nájdeš hneď niekoľko serverov, ktoré združujú odborníkov z mnohých odborov a na ktorých môžeš za stanovenú cenu ponúknuť svoje služby.

Prenajmi voľnú izbu

Airbnb veľa ľudí využíva ako možnosť lacného ubytovania na cestách. Keď sa na to pozrieš z druhej stránky, je to tiež skvelý spôsob, ako dosiahnuť pasívny príjem – zvlášť ak bývaš v zaujímavej lokalite. Pokiaľ ti nevadí mať spolubývajúceho, môžeš priestory ponúknuť na dlhodobý prenájom. Má to svoje výhody. Podelíte sa o domáce práce aj platbu za nájom.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Airbnb (@airbnb)

Speňaž svoj koníček

Nemusíš práve niečo konkrétne vyrábať, aby sa to dalo speňažiť. Ak vo voľnom čase pečieš, daj pár svojich výtvorov na sociálne siete, možno sa ti ozve niekto, kto bude potrebovať upiecť tortu na oslavu alebo pripraviť menší catering. Baví ťa práca s videom? Môžeš za peniaze strihať tvorbu profesionálnym tvorcom, ktorí na to nemajú dosť času. V prípade, že svoj voľný čas tráviš vo fitku, staň sa osobným trénerom a dostaneš zaň zaplatené. Je tvojou vášňou fotenie? Predaj svoje fotografie do fotobanky. Tí, čo radi píšu, môžu založiť blog a ponúknuť ho pre reklamu, ktorá im bude vynášať peniaze. Skrátka možností je mnoho, záleží len na tvojom zameraní.

Zbav sa starých vecí

Koľko sa ti doma povaľuje vecí, ktoré za celý rok nepoužiješ? Daj si ich na hromadu a zamysli sa, či by sa nedali speňažiť. Predať sa dá oblečenie, prečítané knižky, ale aj staršia elektronika, ktorú vykupujú obchody na náhradné diely. Možno sa budeš čudovať, koľko môžeš dostať za starý iPhone. Je to skvelý spôsob, ako zarobiť peniaze navyše a zároveň ušetriť životné prostredie.

iPhone 12 Pro Max verzus Galaxy S21 Ultra zo zadnej strany
iPhone 12 Pro Max verzus Galaxy S21 Ultra zo zadnej strany Zdroj: REFRESHER/Marián Mauik Biel

Využi spôsoby, ako zarobiť peniaze online

Online svet ponúka množstvo možností, ako získať príjem navyše a nemusieť pri tom vytiahnuť päty z domu. Privyrobenie cez internet navyše majú obrovskú výhodu v tom, že ich možno vykonávať kedykoľvek a odkiaľkoľvek. Môžeš byť produktívny počas dlhej cesty vlakom alebo večernej pohody pri filme. Ďalším plusom je, že k nim nepotrebuješ nič iné ako počítač alebo smartfón. Aké sú možnosti?

Virtuálny asistent

Virtuálni asistenti sú online podporou pre firmy či konkrétnych vedúcich pracovníkov. Zaisťujú spravidla agendu, ktorú je možné vykonávať na diaľku, teda vytváranie faktúr, korekcia textov, správu sociálnych sietí, tvorbu prezentácií atď. Výhodou je, že si obvykle môžu nastaviť pracovný čas tak, ako im vyhovuje.

Vypĺňanie dotazníkov

Poďme si rovno povedať, že na vyplňovaní dotazníkov pravdepodobne nijako závratne nezbohatneš. Ide o to, že tie spoločnosti zaoberajúce sa výskumom budú rozosielať dotazníky a za ich vyplnenie vždy vyplatia určenú sumu. Obvykle sa pohybujú rádovo v desiatkach eur, záleží na náročnosti. Avšak keď si každý deň vyhradíš na vyplňovanie napríklad hodinku, mesačne to nejakú tú stovku na pivo hodí.

Preklady a tvorba titulkov

Tvorba prekladov je skvelá príležitosť pre všetkých, ktorí dobre zvládajú jazyk. Pokiaľ perfektne rozumieš hovorenému slovu, môžeš si okrem prekladov rôznych článkov a dokumentov privyrobiť aj tvorbou titulkov do filmov a seriálov. Ponúkni svoje služby na pracovných portáloch alebo priamo firmám zameraným na preklady z cudzích jazykov.

Cashback

Cashbacky nie sú priamo forma privyrobenia, ale môžu ti ušetriť značnú časť peňazí. Ide o službu, ktorá umožňuje získať späť určité percento z platby za nákup tovaru či služieb na rôznych e-shopoch. Stačí sa zaregistrovať na jednom z cashbackových portálov a realizovať nákupy prostredníctvom neho. Za rok si týmto spôsobom môžeš nazbierať pomerne slušnú sumu.

Ilustračný obrázok.
Ilustračný obrázok. Zdroj: Pexels/Vlada Karpovich/volně k užití
Domov
Zdieľať
Diskusia