Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
19. augusta 2022, 8:30
Čas čítania 3:04
Dominik Vetrák

She-Hulk: aký je marvelovský nový seriál a budeme ho pozerať aj po prvej časti?

FILMY A SERIÁLY MARVEL MARVEL FILMY A SERIÁLY MARVEL SERIÁLY NOVÉ SERIÁLY SHE-HULK
Uložiť Uložené

She-Hulk má azda najkratší zrod hrdinu v celom svete Marvelu a nám sa to pozdáva.

She-Hulk je nový marvelovský komediálny seriál z právnického prostredia, no po prvej časti ešte nemôžeme povedať, že by tvorcovia splnili čo i len jedno z týchto kritérií. Samozrejme, čaká nás ešte osem epizód a z trailerov vieme, že hlavná hrdinka Jennifer Walters bude riešiť viaceré právne prípady.

Keď komediálny seriál nie je vtipný

Seriál, ktorý je koncipovaný ako komédia, zatiaľ pôsobí menej vtipne ako aj tie serióznejšie marvelovské filmy a seriály. 

Odporúčané
10 najlepších seriálov s dabingom na Netflixe 10 najlepších seriálov s dabingom na Netflixe 13. augusta 2022, 16:30

She-Hulk má v prvej časti feel good atmosféru so zábavnými dialógmi a skvelou herečkou Tatianou Maslany v role She-Hulk/Jennifer Walters, no nedá sa povedať, že by sme sa čo i len raz zasmiali. 

She-Hulk
Zdroj: Marvel Studios

Seriál ako taký nás však po prvej časti celkom baví. Tvorcov môžeme pochváliť za to, že zbytočne nenaťahovali premenu Jennifer na She-Hulk. Svoj tréning, premenu a všetko s tým spojené absolvovala v rekordne krátkom čase – už v debutovej epizóde. Scenáristi si zaslúžia pochvalu, že to zvládli tak expresne a bez toho, aby tým ohrozili kvalitu.

Hlavná postava je veľmi sympatická

Hlavnou postavou je už spomínaná Jennifer Walters, horlivá právnička a sesternica Brucea Bannera. Tomu sa podarilo vyrobiť prototyp zariadenia, ktoré ho udržiava v ľudskej forme. Po autonehode sa však zariadenie zničí, avšak Bruce ešte predtým začne krvácať, pričom sa jeho krv dostane do žíl Jennifer. Tá sa okamžite premieňa na She-Hulk a nasleduje chvíľa chaosu, ale aj úsmevných momentov a odkazov na predošlé udalosti vo svete Marvelu.

Hulk nechce nič nechať na náhodu a Jennifer sa snaží zaučiť do všetkých tajomstiev a trikov, ako byť Hulkom. Obaja však rýchlo zisťujú, že Jennifer je úplne iná ako Bruce/Hulk. Ona totiž dokáže perfektne ovládať to, kedy sa premení, a navyše po premene ostáva sama sebou, nie ako Bruce Banner, ktorý po premene na Hulka úplne stratil kontrolu a stal sa nebezpečným monštrom.

She-Hulk
Zdroj: Marvel Studios

Jennifer trefne okomentuje Bruceovu prednášku o kontrole hnevu a emócií, keď mu pripomenie, že je žena. Za celý svoj život už zažila príliš mnoho situácií, keď na ňu chlapi cez ulicu kričali oplzlé veci či keď ju mužskí kolegovia podceňovali v práci len pre jej pohlavie.

Odporúčané
RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky 15. februára 2024, 16:30

Ako žena bojuje s emóciami strachu a hnevu na dennom poriadku, a tak sa ich naučila ovládať oveľa lepšie ako Bruce. Toto je jedna z častí, ktoré sa nám na seriáli páčia, keďže pracuje s moderným štýlom rozprávania príbehu a charakterizácie nielen ženských postáv, ale aj súčasnej spoločnosti. 

Za zmienku stojí aj takzvané 4th wall breaking, a teda búranie štvrtej steny, keď sa hlavná postava rozpráva priamo s divákmi. Uvedomuje si, že je súčasťou seriálu a že na ňu pozerajú diváci. Rovnakú vec robí aj Deadpool. Scenáristi dvoch filmov o Deadpoolovi to však zvládli oveľa bravúrnejšie, keďže sa nám prvé dve takéto scény z debutovej časti She-Hulk zdali zbytočné a nudné. 

Hulk | She-Hulk | Marvel
Zdroj: Marvel Studios

Slabé vizuálne efekty seriálu podrážajú kolená

Po vydaní trailerov diváci horlivo diskutovali aj o kvalite CGI, a teda vizuálnych efektov. Tie neboli veľmi podarené, no dobrou správou je, že ich do vydania stihli tvorcovia vylepšiť. Horšou správou je, že to stále vyzerá divne. Niektoré scény sú na tom lepšie ako ostatné, no pri všetkých sme cítili, že She-Hulk vyzerá divne.

Jej slabšie vizuálne spracovanie navodzuje dojem, akoby sa do daných scén vôbec nehodila a bola do nich len dodatočne pridaná. Ide o „posledný klinec do rakvy“ problematiky nedokončených a nekvalitných vizuálnych trikov v podaní marvelovskej výroby seriálov. Táto kritika pritom prichádza po tom, čo sa množstvo tvorcov vizuálnych trikov rozhodlo obviniť štúdio Marvel z chabých pracovných podmienok.

Odporúčané
Johnny Depp ako Daredevil a Megan Fox ako Catwoman. Takto by vyzerali hollywoodske hviezdy v komiksových filmoch podľa AI Johnny Depp ako Daredevil a Megan Fox ako Catwoman. Takto by vyzerali hollywoodske hviezdy v komiksových filmoch podľa AI 24. januára 2024, 9:30

Podľa nich mení Marvel zadania na poslednú chvíľu, vyžaduje nereálne množstvo práce v nedostatočnom časovom horizonte a vytvára nezdravé pracovné podmienky, pre ktoré sa množstvo tvorcov efektov už psychicky zosypalo.

She-Hulk
Zdroj: Marvel Studios

Ak má veľké množstvo marvelovských seriálov spôsobiť takéto trápenie ich tvorcom a zároveň má mať za následok zníženú kvalitu snímok, veľmi radi si od toho všetkého dáme pauzu a budeme ich produkciu vstrebávať s väčšími časovými rozostupmi a dlhším čakaním na nové filmy a seriály.

Nakoniec, aj samotní tvorcovia prezradili, že museli zmeniť príbeh seriálu She-Hulk. Šéfovia Marvelu im totiž veľakrát vraveli, že musia upraviť niektoré scény tak, aby v nich nebola She-Hulk v zelenej forme, ale Jennifer Walters v civile, keďže by vôbec nestihli dokončiť vizuálne efekty. Odhliadnuc od toho sa nám však seriál pozdáva a netreba zabúdať na to, že sa v ňom ešte objaví množstvo očakávaných a obľúbených marvelovských postáv.

Spomenúť môžeme napríklad Wonga, Abomination či Daredevila, pričom si tvorcovia seriálu nepochybne nechali aj nejaké eso v rukáve ako prekvapenie pre fanúšikov. She-Hulk budeme určite sledovať aj naďalej. Len dúfame, že tvorcovia tohto seriálu nepokazili jeho ďalšie epizódy rovnako ako tvorcovia Ms. Marvel. Tí takisto začali úžasne, no od tretej časti to s kvalitou seriálu šlo dole vodou. 

Domov
Zdieľať
Diskusia