Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. augusta 2022, 17:30
Čas čítania 2:34
Jakub Paulík

RECENZIA: Nope

RECENZIA: Nope
Zdroj: Universal Pictures
FILMY A SERIÁLY NOPE NOVÉ FILMY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Pozeraj sa nad seba. Alebo radšej nie?

Na oblohe sa celý deň preháňajú oblaky rôznych tvarov. Len jeden z nich však zotrváva na rovnakom mieste. Nad farmou rodiny Haywoodovcov padajú objekty, ktoré pri páde z veľkej výšky môžu spôsobiť smrteľné zranenie. OJ (Daniel Kaluuya) a jeho sestra Emerald (Keke Palmer) si nevedia mysteriózne javy racionálne vysvetliť. Chvíľu trvá, kým si otvorene priznajú, že sa nad nimi nachádza mimozemské plavidlo.

Nope
Zdroj: Universal Pictures

Jordan Peele si po hororoch Get Out (Oscar za najlepší pôvodný scenár) a Us znova sadol na režisérsku stoličku. Tentoraz sa však pustil do žánrových vôd sci-fi. Nope je miestami pretkaný citeľnou hororovou atmosférou, no nikdy sa do nej neponorí natoľko, aby v divákovi vyvolal strach.

Či to brať ako plus alebo mínus, bude závisieť od konkrétnych očakávaní divákov. Osobne by sme však prijali, keby bol hororový žáner prítomný viac a film by obsahoval hneď niekoľko podobných scén, ako keď z oblohy začala tiecť krv (čo si mohol vidieť aj v traileri). Oceňujeme však, že sa Nope prakticky obišiel bez lacných jump-scarov, ktoré u žánrových nadšencov už dávno vyšli z módy.

Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia